Školáci v Hradištku nabízejí pomoc stařečkům

Letos pomohou se zahradními pracemi děti z pátých, šestých a sedmých tříd
 

Základní škola v Hradištku si loni vyzkoušela praktickou výuku při zahradních pracech a letos by rádi pomohli více potřebným.

Základní škola v Hradištku nabízí  seniorům v rámci pracovní výchovy starších žáků pomoc se sklizní ovoce, hrabáním listí či skládáním dřeva. 

Pomoc se osvědčila

Zájemci z řad seniorů mohou zatelefonovat hospodářce školy na číslo 731 473 938 nebo napsat na e-mail skola@zshradistko.cz

"Akce vznikla na základě zkušenosti z loňského školního roku. Paní učitelka Jana Chadimová je současně členem obecní sociální komise a vytipovala místní rodinu a nabídla jim pomoc.  V rámci pracovní výuky jsme s dětmi páté a šesté třídy hrabali listí, sbírali ořechy, nebo stařečkům narovnali dříví," řekl nám ředitel školy Ondřej Hynek.

Senioři se mohou přihlásit

Na základě dobré zkušenosti se v Základní škole Hradištko rozhodli akci rozvinout a nabídnout pomoc více seniorům i prostřednictvím obecního zpravodaje.

"Akce by měla mít sociální charakter. Chceme pomoci stařečkům, kteří strádají ve svých domečcích, hrabat listí či posbírat jablka.  Letos to zkusíme s pátou, šestou a sedmou třídou. Teď máme o jednu třídu víc, druhým rokem máme i druhý stupeň. Tím, že nemáme vlastní dílny, tak je možnost pracovních činností omezená," přiblížil záměr ředitel Ondřej Hynek.