Pejskové, se kterými si děti hrají v mateřských školkách

NF CANI pravidelně pořádá akce pro děti
 

Nadační fond CANI pravidelně navštěvuje mateřské školky a základní školy v Praze a okolí. Canisterapií pomáhá i mentálně a tělesně postiženým v různých zařízeních.

„S prací canisterapeutického psa jsme seznámili například děti v mateřské školce na Děkance, mateřské školce Litvínovská, mateřské školce Dobřichovice, Dětském centru Paprsek v Praze. Pořádali jsme přednášku o canisterapii například v Kulturním domě Ládví, domově mládeže na Proseku a zúčastnili jsme se mnoha kulturně-vzdělávacích akcí,“ říká Martina Holmanová z Nadačního fondu CANI.

Čtěte také: Canisterapeutický pes uklidní i zvýší komunikativnost

Strach odstranil pejsek

Nadační fond pomáhá i soukromým osobám. U osmileté Petrušky, která byla v minulosti pokousána psem a po této události trpěla nezvladatelným strachem z jakéhokoliv psa. „Díky pravidelným návštěvám jsme tento strach zcela odbourali,“ vypráví Martina Holmanová a přidává další příklad, kdy pes pomohl člověku: „Tříletý Honzík trpí epilepsií. Náš canisterapeutický pes byl pro Honzíka uklidňujícím faktorem a pomáhal mu při nácviku správné výslovnosti a rozšiřování slovní zásoby.“

Poslání Nadačního fondu CANI

  • Myšlenkou Nadačního fondu CANI je pomáhat prostřednictvím canisterapie všem těm, kteří naši pomoc potřebují
  • Za pomoci speciálně cvičených psů poskytujeme canisterapeutické služby v nejrůznějších zařízeních zaměřených na postižené děti a dospělé (stacionáře, dětská centra, hospice, atd.).
  • CANI se zaměřuje na výcvik a výchovu nových canisterapeutických týmů a šíření osvěty o canisterapii.
  • Pořádá přednášky pro veřejnost, školy a mateřské školky
  • Organizuje výcvikové tábory a další akce
  • Podporuje centra pro výcvik asistenčních a canisterapeutických psů

 

Klíčová slova:
pes