Porodnice v Hořovicích. Jakou péči maminkám nabízí?

Každá maminka při porodu očekává především citlivý přístup
 

Je rodit v malé porodnici výhodou? Najdou tady ženy vstřícnější přístup?

Jana pracovala jako zdravotní sestřička na novorozeneckém JIP právě v hořovické porodnici. Ale i když určité zkušenosti má, na porodním sále se jako maminka ocitla poprvé. „Úderem půlnoci, jsem vstoupila na porodní sál. Sestřičky měly napilno, ostatně jako vždy. V ten den se narodilo mnoho miminek i přes to všechen personál ke mně přistupoval s úsměvem, ochotou a jemností,“ vypráví zdravotní sestřička Jana, zakladatelka Babyporadny.

Profesionální a lidský přístup

„Při příchodu na porodní sál můj manžel čekal na chodbě a mě mezitím vyšetřovali. Paní doktorka byla velice milá a šetrná. Po vyšetření a monitoru srdeční akce miminka, zavolali mého manžela a uložili mě na porodní pokoj. Následoval klystýr. Sama jsem o něj požádala, protože při vytlačování miminka ven, jsem chtěla být čistá a mít dobrý pocit. Holení mi sestřičky nenabízely, ani jsem nepotřebovala. Bolesti jsem už měla poměrně silné, ale rezervy stále byly. Zažádala jsem o léky na bolest, pomohly jen na chvíli. Dále následovala aplikace rajského plynu, bohužel na mě neúčinkoval a epidurální anestezii jsme nestačili. Takže jsem měla porod bez tišících prostředků na bolest. Personál byl o noční směně velice milý a vstřícný,“ říká Jana.

Mohlo by vás zajímat:  Ústav péče o matku a dítě v Praze Podolí. Jaké jsou zkušenosti maminek?

Domácká atmosféra

Porodní pokoj v hořovické porodnici dle Janiných slov působí domácky, což je příjemné. „Manžel byl celou dobu se mnou na pokoji a byl po celou dobu pro mne velkou oporou. Při závěru porodu přišla paní doktorka, jinak se o mně a miminko starala porodní asistentka,“ říká Jana.

Respektují přání rodičky

„Lékařka i porodní asistentka se ke mně chovaly úžasně, respektovali mé přání. Měla jsem vlastně jen jedno. Zkusit rodit bez nástřihu. Doma jsem hráz nemazala, nepoužívala žádné pomůcky. Příklad si, ze mě neberte. Paní doktorka mé přání respektovala, sice vypuzovací doba o to trvala déle, ale povedlo se a já porodila bez poranění. Při narození dcery přišla sestřička z novorozeneckého oddělení, ošetřila a zkontrolovala ji. Poté už jsme měli čas samy na sebe a užívali si krásné okamžiky. Po porodu nám personál pogratuloval a dopřál klid. Přístup celé porodnice jednoznačně hodnotím na jedničku,“ uzavírá Jana.

Porodnice Hořovice

  • Do této porodnice se nemusíte registrovat, nicméně lékaři uvítají, když přijdete v 36 tt na kontrolu
  • Na oddělení najdete 3 porodní místnosti
  • 24 lůžek je na šestinedělí
  • Nemocnice se snaží o zajištění intimní atmosféry v moderně vybavených porodních místnostech s možností využití například porodních van, žebřin, žíněnek, vaků, porodní stoličky a moderním polohovatelným lůžkem.
  • Personál se snaží o individuální přístup v péči o rodičku.
Klíčová slova: