Jméno pro kočku. Podle čeho vybírat?

Willy, Tiffany nebo Osvald?
 

Bude se jmenovat Mikeš nebo Mourek? Zdá se vám to příliš obyčejné? Hledáte pro svého mazlíčka originální jméno? Inspiraci najdete v literatuře i v kočičím kalendáři...

Výběr jména odpadne u koček s průkazem původu. Tam platí, že jim jména dávají chovatelé. Nicméně pokud se chystáte pořídit si kočičku s PP a toužíte si ji pojmenovat podle své představy, domluvte se s chovatelem, který vám řekne, na jaké písmeno má její jméno začínat. Vy pak podle toho můžete kočičku pojmenovat.

Mikeš nebo Garlfield

Nejčastěji se dávají jména podle toho, jak kočička vypadá. Mezi nejpoužívanější patří Mourek, Zrzka, Čert nebo Micka. Oblíbená jsou i jména kočičích hrdinů z literatury či filmu. Asi nejznámější je Mikeš podle knihy O kocourovi Mikešovi. Ale i takový Garlfield je poměrně oblíben.

Kočičí kalendář nabídne spoustu možností

Hledáte-li však originálnější jméno pro svého mazlíčka, pak pro vás bude skvělou inspirací kočičí kalendář – najdete jej na internetu. Zabrouzdat můžete i do kalendáře lidského anebo proste vymyslete jméno dle své fantazie. Vždy však při výběru jmen mějte na paměti, že je dobré kočkám dávat taková, která budou moc dobře identifikovat podle zvuku . A to platí zvlášť v případě, že máte koček víc jak jednu.

Klíčová slova: