Evropský pohár žokejů 2015. Do startu přelomové akce zbývají už jen hodiny

Evropská dostihová špička se v Chuchli představí vůbec poprvé
 

V sobotu ve 14 hodin všechno vypukne. Na závodišti v pražské Chuchli, poprvé v historii, odstartuje mezinárodní dostihové klání za účasti nejlepších koňů a žokejů z celé Evropy.

 

Do sobotního programu je zařazeno pět dostihů. V nich se namátkou představí dvojice českých jezdců Filip Minařík, či pětinásobných český, trojnásobný španělský a slovenský šampion Václav Janáček. Startovat bude i „domácí“ závodník Bajuržan Murzabajev z Kazachstánu, který působí kariérně v Čechách.   

                                                            

Z dalších závodníků žokejské špičky do Chuchle přijeli Ital Umberto Rispoli, který v kariéře dosáhl více jak jednoho tisíce vítězství, či vycházející hvězda francouzské dostihové scény Théo Bachelot. Ve startovní listině se vyjímá i jména druhého z Italů, třiadvacetiletého Cristiana Demureho, kterého odborníci považují za jednoho z největších talentů sportu současnosti.

 

Filip Minařík dosáhl v kariéře na více jak 1450 vítězství

 

Akce je pro celou rodinu

Nejen dostih nejlepších koní a žokejů Evropy v sobotu ozvláštní chuchelské závodiště. „Pro veřejnost bude připravený doprovodný program, který zatím není na českých dostihových dnech běžnou praxí,“ informuje organizátor akce Tomáš Machovský.

 

Návštěvníci se mohou těšit, mimo jiné, i na trenažér formule 1 či na dostihový simulátor. Sobotní program doplní i vystoupení smyčcového tria String Ladies a program Na Stojáka. Pamatováno je i na děti. Na chuchelském závodišti je čeká historicky největší počet atrakcí, který kdy v areálu byl.

 

Dospělí zaplatí při vstupu do areálu 200 korun, studenti 60 korun. Děti do 15 let neplatí vůbec. Vstupenky jsou k dostání pouze u pokladen závodiště, které se v sobotu otevře už v pravé poledne. „Návštěvníkům, kteří jsou dosud bez vstupenky doporučujeme, aby příchod k pokladnám neodkládali těsně před start závodu. Počítáme s tím, že akce bude vyprodaná pro velký divácký zájem,“ doporučuje čtenářům ČtiDoma.cz Jakub Šimůnek, jeden z manažerů chuchelského závodiště.

Klíčová slova: