5 tipů na hračky, které vaši kočku zabaví

Kočky jsou velmi hravé. Proto je dobré pořídit hračky už kotěti.
 

Vybírat můžete z velkého množství – od těch jednoduchých mechanických až po elektronické.

Hračky pořizujte už malému kotěti. Zvykne si na ně a nebude ničit věci v bytě. Důležité je, abyste je ale kupovali pouze ve zverimexu. Jinak totiž hrozí, že ty neznačkové budou pro kočku závadné. Pozor dejte i na ty, ze kterých by se mohly uvolnit jednotlivé části, které by váš mazlíček mohl pozřít.

  • Míčky

 Klasika mezi hračkami. Pro vašeho mazlíčka pak bude nejlepší volbou tenisový míček, do kterého může zatínat drápky a kousat jej. Navíc má i tu výhodu, že je to snad nejlevnější hračka. Chcete-li však něco originálnějšího, najdete na trhu i jiné druhy- například míček s peřím či gumový míček, do kterého můžete vložit pamlsek.

  • Závěsné hračky

Tento druh hraček kočky přímo milují. Mohou na ně číhat a útočit. Navštívíte-li zverimex, máte opět na výběr – například závěsné myši či míčky. Avšak i tady můžete zvolit levnější variantu, kdy závěsnou hračku kočce vyrobíte – například z provázku a papíru. Vždy je upevněte tak, aby na ně kočka dosáhla.

  • Plyšáci

Vzpomínáte na kocoura Garlfielda a jeho oblíbeného plyšáka? Když jej pořídíte kotěti, zvykne si na něj natolik, že bez něj neusne.

  • Elektronické hračky

Tady je opět široký. Kočky budou mít nejraději ty, které se hýbají a vibrují. Na trhu najdete například myši na dálkové ovládání či vibrující hmyz v nadživotní velikosti a další.

  • Společné hračky

Pro společný kontakt je dobré vybrat hračky, se kterými si budete hrát společně. Mezi ně mohou patřit například ty na provázku či míčky – i když kočka aportovat nebude.

Jaká bude cena?

Na trhu kromě zmíněných hraček najdete spoustu dalších. Záleží však na tom, kolik do nich chcete investovat. Některé vás mohou vyjít na pár desítek korun - jako například nejrůznější míčky, jiné se mohou pohybovat v několika stovkách – například oblíbená kulodráha s chrastícími barevnými míčky.

 

Klíčová slova: