Sbírka na výstavbu skateparku

Ilustrační foto
 

Obec Líbeznice získala na výstavbu skateparku 400 tisícovou dotaci od státu, milion si vyhradila v rozpočtu. V současnosti hledá dárce.

Náctiletým chybí sportoviště

Výzvu pro dárce zveřejnila obec Líbeznice na svých stránkách 12. září 2015.

Nejvhodnější nabídka z výběrového řízení vyžaduje více, než dvoumilionovou investici. Na výběrovém řízení, jež proběhlo v polovině léta, se podílela komise, kde byli slyšet i budoucí uživatelé skateparku.

Podle starosty obce Martina Kupky je pravda, že lepší sportovní zázemí pro teenagery v Líbeznicích chybí a současný stav není moc radostný.

Vizualizace plánovaného líbeznického skateparku

"I proto jsme se rozhodli investovat do přípravy spoustu energie. Jeden milion korun jsme v rozpočtu už také nachystali. Na celou investici ale nemáme. Teď mohou pomoci sponzoři a třeba také budoucí uživatelé a jejich rodiče,“ řekl starosta.

Místostarosta Michal Doubrava dodává: "Teď pro nedostatek vlastních prostředků oslovujeme ty, kteří by pro své děti či známé chtěli moderní plochu pro skate, koloběžky i BMX. Stačí se přihlásit a podepsat sponzorskou smlouvu. Všechna jména dárců budou navíc v betonu natrvalo otištěna."

Pokud budete chtít na výstavbu líbeznického skateparku přispět, můžete napsat e-mail na obec@libeznice.cz nebo zavolat na číslo 283981058, kde se dozvíte více informací.