Klid a pohodička kousek od Prahy

Květinové hodiny na kolonádě - typická fotka z poděbradských lázní
 

Do Poděbrad se jezdí nejen do lázní, ale i na čerstvý vzduch. V okolí je řada možností k výletům na kole podél Labe třeba až do Nymburka, pro ty nejlínější z nás i krásný červený vyhlídkový vláček.

Nejen na srdce…

Odjakživa se říkalo, že „na srdce jsou Poděbrady“, a platí to stále. Za zdejšími procedurami a železitou minerální vodou jezdili už džentlmeni v cylindrech a prvorepublikoví kavalíři spolu s dámami v nádherných róbách. A poinfarktové stavy a problémy s krevním oběhem tu léčí stále. O moderní způsoby léčby se tu zasloužil především prof. MUDr. Václav Libenský, po němž je pojmenovaný známý poděbradský hotel přímo na kolonádě.

…i na relaxaci

Regenerační procedury, masáže, bylinkové koupele a další vymoženosti tu ocení i uštvaní manažeři a všichni hodně pracující, kteří si chtějí odpočinout, třeba o víkendu nebo ještě lépe - při prodlouženém víkendu.

Pavilon s léčivou vodou

Pobyty nejen „pro dámy“

V Poděbradech nabízejí dámské relaxační víkendy nebo týdenní pobyty s nejrůznějšími pečujícími koupelemi, masážemi a zábaly. Ale aby to zas nebylo zase až tak „moc zdravé“, součástí nabídky je i poukaz do kavárny.

Ovšem přijet můžete i s manželem nebo partnerem. Anebo sami, protože se tu určitě zabavíte. Téměř každý den si tu můžete dopřát nějaký kulturní program. A zatančit si s „lázeňskými šviháky", taneční odpoledne a večery tu jsou téměř na denním pořádku.

Vyhledávané jsou i pobyty pro seniory s plánovanou lékařskou konzultací.

Zážitky a kultura

Poděbradský zámek

A ještě v říjnu si můžete dopřát vyhlídkovou plavbu po Labi na lodí Král Jiří nebo navštívit Památník krále Jiřího v areálu zámku; je tu i expozice sochaře Bohuslava Schnircha, který je autorem nejen sochařské výzdoby pražského Národního divadla, ale i jezdecké sochy Jiřího z Poděbrad na náměstí – samozřejmě v Poděbradech.