Chcete nové obklady? Velkoformátové umožňují rekonstrukci bez bourání

Velkoformátové obklady lze použít do koupelny, kuchyně, ale také venkovního prostředí
 

Plánujete, že si pořídíte nové obklady? Pak určitě vezměte do úvahy také současný hit, kterými jsou obklady velkoformátové. Ty mohou být velké až jeden metr na tři! A pozor, pokud je použijete třeba na rekonstrukci koupelny, nebudete muset starý podklad bourat! 

Velkoformátové obklady se dobře udržují

I když vám bude obkládat sebešikovnější obkladač, spára mezi dlaždičkami je vždy rušivý element. Pokud však využijete velkoformátových obkladů, můžete nechat vyniknout krásné vzory a takto velká plocha bude působit nesmírně efektně. Navíc se taková plocha mnohem lépe udržuje, než kachličky s mnoha spárami, kam se velmi často zanáší nečistota.

 

Nalepíte je na původní obklady

Velkoformátové kachle mohou mít až obří uvedené rozměry, a to při tloušťce pouhé tři milimetry! To je umožněno díky pokročilé technice pálení přírodních surovin, která vylučuje vnitřní pnutí materiálu. Překvapivou pevnost získají obklady vyztužením skleněnou síťovinou o tloušťce 0,5 mm. Není tak problém tyto moderní obklady do koupelny nalepit například na zateplenou fasádu, a aniž byste museli použít jakékoli pomocné konstrukce. Velkoformátové obklady vám ušetří čas při rekonstrukci moderní koupelny, díky třetinové tloušťce oproti běžným obkladům je lze totiž nalepit přímo na původní materiál a kachlíky tak nemusíte vybourávat, což se sebou jinak nese spoustu nepořádku. Počítejte s tím, že použití těchto obkladů si vyžádá velmi kvalitní spárovací hmotu, lepidlo na zeď a také je náročný na povrch, který musí být zcela rovný. 

Klíčová slova: