Za kokořínskou architekturou na kole

Pivovar Lobeč se nachází na Kokořínsku
 

Den Architektury na Kokořínsku můžete absolvovat na kole v sobotu 3. října. Co vás čeká?

Během cyklovýletu na Kokořínsku s odborným výkladem, který odstartuje 3. října v 10 hodin před sušárnou chmele ve městě Dubá (25 km severně od Mělníka), se bude zastavovat u pivovaru v Lobči, sladovně ve Mšeně a dalších lokálních zajímavostech.

Od sušárny chmele do pivovaru a sladovny

Zastávky cyklovýletu Kokořínskem
10:00 - Dubá, před sušárnou chmele,
13:00 - Lobeč, před pivovarem,
15:30 - Mšeno, na náměstí Míru.

Z města Dubá na Českolipsku se vyrazí směrem k pivovaru Lobeč, který letos získal ocenění Národního památkového ústavu Patrimonium pro futuroDen architektury se tu  bude konat popáté.

Odtud se cesta stočí směrem do města Mšena, které je vstupní branou do CHKO Kokořínsko. Nachází se na rozhraní třech okresů: Mělník, Mladá Boleslav a Česká Lípa. Navštíví se tu místní sladovna.

Ocenění pivovaru Lobeč

Letos probíhal 2. ročník soutěže, vyhrál ji pivovar Lobeč
Zobrazit fotogalerii (2)

Kokořínsko je lesnatý kraj, plný skalních útvarů, roklí a romantických zákoutí, protkaný množstvím turistických a cyklistických stezek. Svým návštěvníkům může nabídnout nedotčenou přírodu, několik hradů (Kokořín, Bezděz, Houska) a zámků, ale i zachovalou původní dřevěnou architekturu.

Logo CHKO


CHKO Kokořínsko – Máchův kraj bylo vyhlášeno velkoplošným chráněným územím na území Česka v roce 2014. Skládá se ze dvou nespojitých územních celků – část Kokořínsko (274 km2, původní část, tak jak byla vyhlášena v roce 1976, s rozšířením u Dolanského rybníka) a část Máchův kraj (136 km2, zcela nově vymezené dosud nechráněné území Dokeska). 

Klíčová slova: