Klaudiánovu nemocnici prověřil cvičný poplach

Několik minut po jedenácté dopoledne se spustil poplach
Zobrazit fotogalerii (5)
 

V rámci nácviku spustil krizový systém poplach za modelové situace leteckého neštěstí se šedesátkou zraněných. 

Za pět minut byly vyklizeny všechny ortopedické i chirurgické ambulance, u urgentního příjmu na úrazové ambulanci se seřadily zdravotnické týmy s potřebným vybavením. 

 

Cvičení s běžným provozem

Prvních osm zraněných přivezly sanitky za necelou hodinu. V době cvičení navíc dorazili i tři skutečně zranění. Přesto zdravotníci simulované i reálné ošetření zvládli. "Musíme být připraveni na podobná neštěstí a musíme vědět, jak při nich jednat. Je nám velmi líto, že jsme kvůli cvičení některým pacientům způsobili komplikace, ale věřím, že to bylo ku prospěchu nás všech," vysvětlil ředitel nemocnice MUDr. Luděk Kramář, MBA.

Reálné neštěstí

Zátěžovým testem bylo i opravdové neštěstí z minulého týdne v dobrovickém lihovaru, kdy v péči boleslavských lékařů skončili čtyři pacienti se středně těžkým poraněním.

Vylepšen systém komunikace

"Zdravotníci zafungovali perfektně a situaci měli celou dobu pod kontrolou. Odhalili jsme drobné nedostatky v komunikaci, ať už uvnitř nemocnice nebo s ostatními složkami integrovaného záchranného systému. Dnešní cvičení ukázalo, že jsme je snad úspěšně odstranili," dodal ředitel Luděk Kramář.

Klíčová slova: