Víkend s dětmi: pochod s veverkou, jablečné a středověké slavnosti

V rámci Světového dne zvířat upořádali ochránci další ročník pochodu s veverkou Čiperkou
 

Zdá se, že nás čeká krásný podzimní víkend. Přinášíme tipy na výlety a akce s dětmi.

Pochod s veverkou Čiperkou

V sobotu 3. října se koná jako minulý rok v Podblanickém ekocentrum ČSOP Vlašim pochod s veverkou Čiperkou a den otevřených dveří v Záchranné stanici pro zvířata u Pavlovic u Vlašimi.
Z Vlašimi od paraZOO do záchranné stanice a zpět do Vlašimi vede cca 6 km dlouhý vycházkový okruh.
Po cestě čeká účastníky několik stanovišť s úkoly z praxe záchranné stanice pro děti i dospělé. Během dne otevřených dveří si mohou návštěvníci prohlédnout pod vedením pracovníka záchranné stanice celý areál léčebny u Pavlovic u Vlašimi, který je jinak veřejnosti nepřístupný. Více najdete na: www.csopvlasim.cz.

Jablečné slavnosti Strančice a Tuchoraz

Hned na dvou akcích si v sobotu 3. října můžete pochutnat na nejrůznějších jablečných dobrotách. Kromě toho je pro děti přichystán bohatý program – výtvarné dílny, nejrůznější vystoupení, soutěže. Více o akci ve Strančicích se dozvíte na: www.mclodicka. cz. V Tuchorazi: www.tuchoraz.cz.

Středověké slavnosti

I ročník festivalu pro celou rodinu se uskuteční 3. října v Mělnickém Vtelnu. Připraven je bohatý program – tvořivé dílny, šermíři, ohňová show, kapely a tanečnice. Více se o celé akci dozvíte na: kckostel.melnickevtelno.cz.

 

 

Klíčová slova: