Lidovci, Zelení a SNK ED půjdou do krajské koalice

Předseda středočeských zelených Radek Klempera pochází z Benešova
 

V krajských volbách by příští rok měly podle připravované smlouvy spojit své síly tři strany. Řekl nám o tom předseda středočeských Zelených Radek Klempera.

"Domluvili jsme se na koalici s KDU-ČSL a SNK Evropskými demokraty. Máme už dokončenou koaliční smlouvu, která bude projednána krajskými organizacemi. Zelení ji budou schvalovat 24. října na krajské konferenci v Benešově," řekl předseda krajské organizace Strany zelených Radek Klempera.

Krajské volby proběhly v říjnu 2012 a uvedené tři strany v nich pro Středočeský kraj nezískaly žádný mandát. Volební účast ve Středočeském kraji byla 36,45 %. Příští volby do krajského zastupitelstva jsou předpokládány v říjnu 2016.

Kandidátky zipem

Rozmístění na kandidátkách má vzniknout principem zipu. První na kandidátce budou Lidovci, Zelení druzí a SNK ED třetí. Strany se tak dohodly na základě volebních preferencí. KDU ČSL má zhruba 3,5%, Zelení 2,5% a SNK ED nejméně.

Shoda na alternativě k dálnici

"Chceme zapojení místní veřejnosti do zpracování infrastrukturních projektů, které mají vliv na životní prostředí. Panuje mezi námi shoda, že preferujeme dostavbu silnice R4. Na úseku Mirošovice - Mezno by stačilo silnici rozšířit a postavit obchvaty Olbramovic, Miličína a Votic. Je potřeba řešit také dopravní špunt kolem Benešova, ale i tam je možnost rozšíření na třípruh a mosty mezi Benešovem a Mirošovicemi jsou kapacitně dostačující na širší silnici," sdělil dále Radek Klempera.

Mohlo by vás zajímat:  Starosta Líbeznic je lídrem ODS do krajských voleb

Klíčová slova: