4 tipy na víkendové akce pro děti

Cukrové slavnosti se konají tuto sobotu v Dobrovicích
 

Tento víkend můžete s rodinou vyrazit na ochutnávku slavnosti cukru, absolvovat cestu pohádkovým lesem nebo se svézt letos naposledy historickými vláčky.

Pohádkový les ve Zlatníkách – Hodkovicích

Pohádkový les s názvem Princové a princezny ve spolupráci s Obecním úřadem připravila společnost Velká dobrodružství. Akce se bude konat v sobotu 10. 10. 2015. Děti si mohou projít kilometrovou trasu kdykoli od 13 do 17 hodin. Na startu dostanou průvodní dopis s popisem trasy, namalovanými pohádkovými postavami, které na ně na trase budou čekat. V lese pak budou plnit úkoly, za které dostanou razítko. Po jejich splnění na ně v cíli čeká královský poklad. Více se dozvíte na www.velkadobrodruzstvi.cz.

Cukrové slavnosti v Dobrovicích

Na sobotu 10. října uspořádala Dobrovická muzea o.p.s. Cukrové slavnosti. Pro děti jsou přichystány nejen sladké ochutnávky, ale také pohádky, dílničky, stavění z kostek. Zábavou pro ně jistě bude i tahání řepy. Se zkušenou perníkářkou si také můžete vyzkoušet adventní pečení. Více o akci zjistíte na stránkách: www.dobrovickamuzea.cz.

Poslední parní víkend v železničním muzeu v Lužné

Už poslední možnost v tomto roce projet se historickými vlaky připadá na tento víkend 10. a 11 října. O víkendu pojede vlak z Masarykova nádraží do Lužné u Rakovníka, kde se bude konat tradiční Poslední parní víkend. Na programu budou projížďky úzkorozchodnou parní lokomotivou, svezení zahradní železnicí a výstava všemožných historických lokomotiv, vozů a drážní techniky. Více se dozvíte na webu: www.cdmuzeum.cz

Veletrhy pro celou rodinu: FOR TOYS, FOR GAMES a FOR BABIES

Již od čtvrtka 8. října až do neděle 11: října probíhají na Výstavišti v Letňanech tyto tři výstvay věnované dětem. Na své si přijde opravdu každý: nastávající maminky, rodiny s dětmi i hraví rodiče. Souběžně bude probíhat i modelářský veletrh MODEL HOBBY. Více se dozvíte na webu: pvaexpo.cz

Klíčová slova: