Hitparáda písniček, filmů? Pche! Máme něco lepšího. Hitparádu seznamek!

 

Hitparáda seznamek. Náhled toho, která je lepší, a která má co dotahovat, je vždy zajímavý. O to zajímavější, pokud jsou seznamky provázané osobními zkušenosti nejmenovaných, kteří v porovnávání přiložili ruku k dílu, a nebáli se podělit o své zážitky, jak to na jednotlivých seznamkách chodí.

Samota nás už nebaví, chceme něco změnit, najít, někdy ani nevíme co přesně ale zkrátka CHCEME. No jo, ale jak. Řekl bych, babo raď, ale místo rady u porady dumám kudy kam. Kde najít toho pravého, tu pravou, na koho se těšit, s kým budeme plánovat co za hodinu, večer, následující den i víkend, a mít ten pocit, že je nám fajn. Fajn proto, že je nám spolu dobře, a toho druhého milujeme právě proto, jaký doopravdy je a na nic si nehraje. Ale kde vhodný protějšek sakra vzít.

No, a protože každý z nás má něco dočinění s počítačem, internetem, neodolá a jukne se na seznamky. Kdo tvrdí, ať už je sám nebo zadán, že nenahlédnul na internetové stránky seznamek ze zvědavosti jaká je nabídka či poptávka druhého nebo stejného pohlaví, ten si pěkně lže. Jukne buď s cílem se seznámit, nebo jen z čertovské zvědavosti, kdo se seznamuje a jak vypadá.

Seznamek je hodně. Malé regionální seznamky, velké seznamky s bohatou databází hledajících seznamkopů a seznamkopek, až po mezinárodní seznamovací agentury. Seznamky pro kutily, mladé, starší, seniory, seznamky V.I.P., aby se v tom čert vyznal. Tak jak to tedy je.

Vybral jsem pro vás 10 seznamek, které jsou na internetu a jejich pověst koluje mezi lidmi v dobrém i v tom opačném. Rozebereme si jednotlivé seznamky, pro koho asi jsou doopravdy, jaká je úspěšnost, ale i co nabízí a hlavně za kolik. Protože, jak jsem na vlastní kožu poznal při pokusu dostat se pod kůži seznamek, není to o korunách, stokorunách, ale i o tisících.

Na přetřes jsem vybral seznamovací agentury, jejichž názvy asi každý z nás zná, neboť na nás mrkají jako reklamní bannery při brouzdáním po internetu.

Jsou to:

eDARLING  *   BE2  *  BADOO  *  ŠTĚSTÍ cz  *  LIDÉ cz  *  RANDE cz  *  JISKŘENÍ  *  NÁHODA  *  SEZNAMKA cz, a jako poslední uzavírá tuto desítku seznamek seznamka ELITE DATE.

Vezmeme si na paškál jednu seznamku po druhé. Jak se prezentují na netu, jaké šance najít druhého nabízejí, a co po zvědavci, který se chce seznámit, chtějí za informace, a hlavně za kolik. K tomu jako bonus nějakou tu zkušenost jak z osobního poznání, tak i z poznání druhých, kteří se zaregistrovali a hledali to své životní i chvilkové světélko pro společnou cestu životem. Někdo ho poté našel, a někdo se cítil poražený,… No více, co jsem většinou slyšel, podvedený a zklamaný. Ale neúspěch posiluje a nic není zadarmo. V seznamování to platí ne dvojnásobně, ale xnásobně.

Hlavně vydržat. Ale někdy to bolí, a jak.

Takže seznamky klídek, nemačkejte se, kdo je první? A ty jsi kdo?

eDARLING...