Tak trochu jiná drakiáda...

Jedním z pokusů, jak si zpestřit jízdu na landkitingu, je soutěž ve "skoku vysokém"
 

Zažijte netradiční pouštění draků. Přijeďte v sobotu do pražské Uhříněvsi na landkitingové odpoledne.

 

Směrem po větru si rozložíte kite (tažný drak), zatáhnete za nosné šňůry a necháte proudit vzduch. Stoupnete si na prkno s kolečky, boty přitáhnete do řemínků a jízdu na landkitingu může začít...

 

Předvést se může každý

Pegas kite games zahájí program v sobotu v 10 hodin. Vrcholem dne jsou však odpolední závody landkitingů. V jakých disciplínách se bude závodit, není ještě pořadatelům jasné. „Pokud se závody pojedou, budou buď okruhové nebo freestyleové. V těch okruhových se určí počet kol, které závodníci projedou okolo vytyčených bodů. Zatímco v těch freestyleových se hledí na provedené triky, kterými se soutěžící na landkitingu předvedou. Rozhodně se bude na co dívat. Přijedou kluci, kteří to na prknech umí,“ nezůstává na pochybách Petr Šlapal, organizátor akce.

 

Vodní varianta landkitingu se jmenuje kitboarding, pro jízdu na sněhu se používá termín snowkiting

Na závody Pegas kite games se nekoná předběžná registrace. Zúčastnit se může každý, kdo jízdu na landkitingu ovládá. „Nejedná se o žádné oficiální soutěžní klání. Naším cílem je, aby lidé mohli náš sport lépe poznat a třeba si ho i vyzkoušet,“ vysvětluje Petr Šlapal.

Pro odvážné zájemce pořadatelé připravili možnost si jízdu na landkitingu zdarma vyzkoušet. Po vyhlášení výsledků závodů v 16 hodin následují volné jízdy landkiterů.

 

Hlavně ať je vítr…

Zdar celého sportovního projektu do značné míry závisí na větrných podmínkách. „Pokud nebude foukat vítr, program akce se může změnit, připouští organizátor akce. Jenomže i v tomto případě se budou mít návštěvníci na co koukat. „Jsme domluvení s kamarády, kteří létají motorový paragliding, že lidem předvedou své vybavení. Odstartovat může i dvanáct metrů dlouhá, dálkově řízená vzducholoď,“ vyjmenovává některé z programových bodů sobotního setkání Petr Šlapal.

 

Akce se koná v kiteparku Smeťák u pražské Uhříněvsi, nedaleko silnice mezi Petrovicemi a Pitkovicemi. Vstup i startovné je zdarma.

Klíčová slova: