Napínavý souboj určil podobu nohejbalové extraligy

Play-out mezi Českým Brodem a Čelákovicemi musel rozhodnout třetí duel
 

Až třetí vzájemný duel rozhodl baráž o udržení v nejvyšší soutěži. Definitiva padla v sobotu v čelákovické Emity Aréně.

Sokol Modřice, Avia Čakovice, Liapor Karlovy Vary, NK Vsetín, Šacung Benešov a Dynamo České Budějovice. Postupem z první ligy zamířil mezi týmovou elitu Nohejbal Žatec. Čekalo se na posledního účastníka extraligy, který měl vzejít z dvojice TJ Slavoj Český Brod a TJ Spartak Čelákovice.

 

První barážové utkání hostila 26. září čelákovická Emity Aréna, kde domácí hráči prohráli 2:5. Hned o den později se série stěhovala do Českého Brodu, kde si Čelákovičtí napravili reputaci a zvítězili 5:4.

Český Brod byl favoritem

„Cítíme se jako favorité i kvůli předchozímu průběhu série. V Čelákovicích jsme jasně vyhráli a doma to měli skvěle rozehrané. Stačily dva balony a byli jsme zachráněni, vysvětloval před klíčovým utkáním Jan Sýkora, hráč a předseda Českého Brodu. „Neměli jsme co ztratit. Byli jsme ve velkém oslabení, daném absencí dvou hráčů. Navíc, sestavy, které jsme do zápasu nasazovali, spolu třeba hráli poprvé v životě,“ popsal předzápasové nálady domácích hráčů čelákovický blokař Jan Kaděra.

 

Vyrovnaná série

Přestože se třetí vzájemný duel vyvíjel velmi napínavě, úvodní dvouhry dávaly spíš tušit brzký konec utkání. „Super, v půl čtvrtý už budeme doma!“ radoval se dokonce jeden z místních fanoušků, který poslední duel play-out nohejbalové extraligy viděl jen jako hodinovou záležitost. Čelákovičtí hráči nedovolili hostům protáhnout žádnou z dvouher do třetího setu, a poměrně snadno si připsali vedení 2:0.

 

V bílém hrající kapitán Českého Brodu David Ešner patřil k nejlepším hráčům utkání

Podstatně vyrovnanější průběh přinesla utkání trojic. „V trojicích jsme se většinu sezony hrozně trápili. Stále jsme hledali jejich optimální složení,“ vysvětloval Michal Doucek, trenér a hráč Spartaku Čelákovice. Úvodní zápas tří hráčů v poli ovládli hosté z Českého Brodu, kteří snížili stav duelu na 2:1. V následném druhém zápase trojic se Čelákovičtí nohejbalisté vzepřeli smůle a svůj náskok nakonec navýšili na 3:1.

 

Příští soutěžní extraligový zápas uvidí diváci až v příštím roce

V singlech se proti sobě postavili českobrodský Jan Sýkora a čelákovický Marek Vedral. Povyrovnaném průběhu zápas dospěl do třetího setu, po jehož konci mohl dát vítězně ruce nad hlavu českobrodský hráč. 3:2.

 

První odvetný zápas trojic nabídl mnoho nohejbalové krásy. Vyrovnaná hra pokračovala i do třetího setu, ve kterém jako poslední slavili nohejbalisté ze Slavoje Český Brod. 3:3. Pohledná a napínavá hra se přenesla i do druhého odvetného zápasu trojiček, který pro sebe získali hráči z Emity Arény. 4:3. Závěrečné dvojice byly plně v režii čelákovických Doucka a Kaděry, kteří domácímu celku pojistili extraligovou příslušnost. Naopak hosté budou příští sezonu hrát v první lize. TJ Spartak Čelákovice  vs  TJ Slavoj Český Brod  5:3.

 

Nohejbalisté TJ Spartak Čelákovice se zahrají extraligu i v příští sezoně.

„Vyhrál tým, který vítězství dal víc,“ nepouštěl se do větších rozprav Michal Doucka. O něco sdílnější byl jeho spoluhráč Jan Kaděra, „Zápas by asi vypadal jinak, kdyby se Českému Brodu nezranil Jan Cmíral. Mám ale pocit, že hosté nedali do zápasu úplně všechno. Podle všeho se nechali ,převálcovat´atmosférou,“ pochválil blokař diváckou návštěvu, která se podle facebookových stránek Spartaku Čelákovice pohybovala okolo 400 lidí.

Klíčová slova: