Cyklostezka vhodná i pro vozíčkáře vznikla na Benešovsku

Cyklostezka vozíčkářům přátelská
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Vozíčkáři z Rehabilitalitačního ústavu v Kladrubech i všichni cyklisté z Benešovska uvítají novou čtyři kilometry dlouhou stezku.  

Středočeský kraj vybudoval v úseku Trhový Štěpánov – Rehabilitační ústav Kladruby – Tehov cyklostezku s povrchem vhodným pro invalidní vozíky. Nová cyklostezka v délce 4,123 km se napojila na cyklotrasu Trhový Štěpánov – Malovanka a na naučnou stezku v okolí Rehabilitačního ústavu Kladruby.

Rehabilitační ústav Kladruby je zařízení  komplexní rehabilitační léčby klientů po úrazech a operacích pohybového a nervového systému. Má kapacitu 250 lůžek. 

Evropské finance

Projekt stál 15,5 milionu korun, z toho 6,6 milionu korun zaplatily evropské fondy prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Čechy.

 Přátelská cyklostezka

 „Na trase cyklostezky bylo umístěno několik laviček a informačních tabulí speciálně uzpůsobených tak, aby informace byly snadno viditelné pro turisty na invalidních vozících a handbicích. Speciální asfaltový povrch cyklostezky však jistě ocení i senioři a rodiny s dětmi,“ řekl náměstek hejtmana Karel Horčička.

Klíčová slova: