Za letošní sezonou pořádně prásknou dveřmi

Nedělními závody se v Chuchli uzavře letošní dostihová sezona
 

Bohatý a atraktivní program chystá na neděli Dostihové závodiště ve Velké Chuchli. Velkou národní steeplechase a supervytrvaleckou Moser Cenu prezidenta republiky doplní exhibiční dostih legend s Josefem Váňou.

Steeplechase

„Dostih má na startu sedm koní. Tři z toho jsou ze zahraničí, jeden ze Švédska a dva koně z Německa,“ informuje o startujících 1. Agrofert Velké národní steeplechase, legendární Josef Váňa. V Chuchli se představí i letošní vítěz Velké pardubické Marek Stromský, ve startovním poli nebude chybět ani Josef Váňa mladší.

Dostih legend se pojede znovu po dlouhých dvaceti letech

 

Ještě před hlavní částí nedělního odpoledne poměří síly jeho otec v přidaném dostihu legend. Ten se v exhibičním klání utká s jinou osobností českého jezdeckého sportu, se čtyřnásobným vítězem Velké pardubické Václavem Chaloupkou.

 

Letos naposledy

K hlavním bodům sezonní derniéry patří 95. ročník Moser Cena prezidenta republiky. Triumf z nejstaršího rovinného dostihu v Čechách se bude snažit obhájit Aztek s žokejem Jiřím Chaloupkou. Soupeřem mu bude například i Amga River s vycházející hvězdičkou českého dostihového sportu Bauyrzhanem Murzabayevem, který na chuchelském závodišti posbíral nejvíce ze svých letošních vítězství.

 

Hlavním diváckým tahákům budou předcházet dostihy Fitmin Cup  pro dvouleté nezvítězivší koně českého původu, Pohár EŽ překážkových dostihů, Hippospol Cup pro žákovské jezdce či populární Cena běloušů.

Kromě jezdeckého programu na závodišti vystoupí i Ústřední hudba Armády České republiky. Návštěvníci se budou moci podívat i na přehlídku miniaturních koní plemene Falabella.

 

Nedělní program začíná ve 12 hodin. Brány areálu se hostům otevřou už v deset hodin dopoledne. K závodišti se nejrychleji dopravíte vlakem. Zastávka je přímo naproti hlavnímu vchodu. U vstupu rovněž zastavují autobusy linky 244, která jezdí ze Smíchovského nádraží. K dispozici je i kapacitní parkoviště pro osobní automobily.

 

Klíčová slova: