První rok Centra mobility v Šeberově

Upravené auto s nájezdovou rampou pro invalidní vozík
 

V listopadu 2014 začal v Praze Šeberov fungovat autobazar s půjčovnou aut upravených pro vozíčkáře. Stále se jedná o jedinou podobnou službu v Česku.

Záměr prodávat a půjčovat speciálně upravená auta realizuje obecně prospěšná společnost Centrum mobility. "Chybí vozidla upravená pro vozíčkáře. Je opravdu těžké je sehnat a díky vlastně této službě mají vozíčkáři šanci si pořídit ojetý vůz. Cena nejlevnějších se pohybuje kolem 200 tisíc. Na auto ale může přispět úřad práce," řekl ředitel Centra Mobility Jakub Pobořil.

Služby pro vozíčkáře: ♥ autobazar
♥ autopůjčovna
♥ autoservis
♥ přeprava
♥ administrativní asistence
♥ poradenství 

Možnost čerpání dotace

Prodávaná vozidla mají úpravu zapsanou v technickém průkazu a lze na ně čerpat dotaci. Pracovníci Centra Mobility CZ, o.p.s. pomohou klientům příspěvek na pořízení či úpravu vozu vyřídit, případně podat odvolání proti výši či zamítnutí příspěvku.

Půjčovna

Aktuálně jsou k zapůjčení vozy Škoda Fabia II bez úpravy, Renault Kangoo s nájezdovou rampou, Opel Combo s nájezdovou rampou. Cena půjčovného vyjde od 990 do 790 Kč za den.

Obchodní zázemí v Šeberově

Přeprava handicapovaných

Centrum mobility provozuje i vlastní bezbariérovou přepravu s nonstop provozem, kterou zajišťuje bezbariérový mikrobus s nájezdovou plošinou a kotvícím systémem pro vozíčkáře. Kilometr vyjde od 19 do 25 korun.

 

 

Klíčová slova: