Nebe plné draků, zábava pro děti, radost pro dospělé

Lepší počasí na pouštění draků si v Dolních Jirčanech nemohli přát
Zobrazit fotogalerii (19)
 

Velké uznání patří všem dobrovolníkům, kteří uspořádali báječné odpoledne pro desítky dětí na fotbalovém hřišti v Psárech - Dolních Jirčanech.

"Děti jsou rozdělené na čtyři skupiny podle věku. Každá skupina má za úkol vyrobit jinou část obrovského draka. S ním se na závěr všichni společně vyfotíme. Skupiny také půjdou po trase, kde budou plnit úkoly, třeba strefovat se fazolema z praku do draka. Následovat budou soutěže v akrobacii draků, nejvyšší a nejdelší dolet a nejkrásnějsí doma vyrobený drak. Děti budou hlasovat pomocí fazolí vhozením ke zvolenému draku," prozradila nám koordinátorka mládeže sportovního klubu Čechoslovan Romana Hájková.

Když to neuděláme, neudělá to nikdo

"Akce probíhá sedmým rokem. Začali jsme to dělat, protože se nám zdálo, že je málo akcí pro děti. Zjistili jsme, že když to neuděláme my, tak to neudělá nikdo. Teď už musíme pokračovat. Snažíme se, aby si to děcka užily. Každé dítě si zasoutěží, zalítá si s drakem, dostane odměnu a buřtíka. Pak si společně poklábosíme," popsal nám Petr Jaško, předseda sportovního klubu Čechoslovan. Sportovní klub má čtyři oddíly se stovkou dospělých a stopadesáti dětmi. Zabývají se fotbalem, nohejbalem, volejbalem a gymnastikou. 

 

 

Klíčová slova: