Kavárna Andělka je také komunitním centrem Velkých Popovic

Provozní Kateřina Kapalová
Zobrazit fotogalerii (12)
 

Kavárna Andělka se stává  komunitním centrem Velkých Popovic. Nabízí zázemí nejen milovníkům dobré místní kávy a domácích dobrot. Pořádá také výtvarné dílny pro děti a tématické přednášky.

Na hlavní velkopopovické třídě nad poštou najdete domek s přívětivým nápisem "Posezení u Andělky". Otevřeno tu mají každý všední den od půl osmé ráno do šesti do večera, o víkendech se otevírá až v jednu. Můžete si přečíst noviny, využít wifi připojení nebo si přivést pejska. 

Káva z místní pražírny

"Naše kavárna se snaží čerpat od místních dodavatelů a z místních surovin. Máme tady kávu z pražírny ve Strančicích, perníčky z Mnichovic, domácí koláče. Máme i nabídku zdravých jídel, například bezlepkových," řekla nám provozní podniku Kateřina Kapalová.

Společenské centrum Popovic

"Snažíme se vytvářet rodinnou atmosféru a komunitní centrum. Zprovoznili jsme výtvarnou dílnu, ve které je třikrát do týdne program. Máme také dětskou hernu. Do budoucna bychom rádi fungovali i jako informační centrum pro turisty, chceme nabízet letáky o místních zajímavostech nebo knížku o historii obce. Měl by tu být i počítač s připojením na internet, informace o možnostech ubytování. Chodí sem maminky s dětmi, o víkendech výletníci. Máme i řadu stálých klientů, kteří k nám zajdou odpoledne po práci. Chodí sem i větší děti po škole místo družiny," popisuje dále Kateřina Kapalová.

Beseda o alternativní medicíně

Aktuálně máte možnost zavítat do kavárny Andělka na besedu s MUDr. Josefem Jonášem, která se koná v úterý 10. listopadu od 17,30. Dozvíte se, jak pomocí přírodní medicíny připravit svůj organismus na zimu. Další informace o akci najdete v rubrice Kam za čím.

 

Čtete také:

Klíčová slova: