Kampaň pro prevenci rakoviny v policejním stylu

 

Policista může nosit ve služebním stejnokroji knír, plnovous nebo bradku. Knír může přesahovat koutky úst nejvýše o jeden centimetr. Tato formule je součástí pokynů policejního prezidenta. Policisti se tak mohou zúčastnit hnutí Movember.

K celosvětovému hnutí Movember za prevenci zdraví mužské populace se připojuje policie spolu se Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra.

Většina policistů jsou muži

Nadace Movember Foundation je celosvětová charitativní organizace, v jejímž centru zájmu stojí rakovina prostaty, rakovina varlat, psychické zdraví a nedostatek pohybu. Od roku 2003 se k tomuto hnutí připojily milióny lidí a celkem se vybralo 12.7 miliard Kč dolarů na financování 1000 programů. 

Kampaň Movember chce zvýšit povědomí o zdravotní prevenci mezi zaměstnanci Policie ČR. Z celkového počtu 49 tisíc pracovníků je 76 % mužů. Tématem je nebezpečí rakoviny prostaty a rakoviny varlat, které postihují v častější míře celé spektrum mužské populace.

Muži proti rakovině

Jednou z možností, jak se mohou policisté ke kampani připojit je podpora dobročinných projektů. Prostředky získané v České republice jsou budou přiděleny organizaci Muži proti rakovině. 

Prezidentova záštita

"Opět se ukazuje, že policisté jsou také lidé a dokáží svou energii věnovat dobročinným činnostem a pomáhají druhým nejen v zaměstnání. To mě vělice těší a rád jsem převzal záštitu nad kampaní, která spojuje Policii České republiky a hnutí Movember," řekl policejní prezident brig. gen. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý, který převzal nad kampaní záštitu.

 

Čtěte také: