Poslední mohykán

Fotbalisté TJ Sokola Sluhy hrají čtvrtou třídu na okrese Praha východ
 

Ještě minulý týden držela neobvyklý primát hned tři fotbalová mužstva. Po víkendu zbývá už jen jedno jediné. V širokém prostoru od Benešova po Mělník, od Berouna až po Český Brod neztratili z jedenácti odehraných zápasů jediný bod jen fotbalisté TJ Sokola Sluhy.

Které další týmy držely sérii neporazitelnosti naleznete na Vyrovnají se i mnichovskému Bayernu

Početnou sérií výher se pyšní i F.C. Prague Partisan, působící v nejnižší pražské fotbalové soutěži. Na rozdíl od sportovců ze Sluh sestává jejich sbírka „jen“ z devíti vítězných utkání.

 

Důležité je táhnout za jeden provaz

 

„Máme dva nové hráče, stopera a středního záložníka, kteří mají zkušenosti z vyšších soutěží, vyjmenovává některé z příčin vítězného tažení vedoucí mužstva Pavel Mařík. K novým tvářím v sestavě patří Petr Moudrý, který od začátku sezóny zaznamenal osm tref do černého. Společně s duem Balanean a Gerasimovski se postarali bezmála už o dvě třetiny z celkových 36 vstřelených branek.

 

„Kluci chodí pravidelně trénovat, podařilo se utužit hráčský kolektiv,“ odkrývá další původy klubového úspěchu Pavel Mařík. Právě význam fungující party hráčů vyzdvihuje i trenér mužstva Tomáš Moudrý. „Na statistiky moc nekoukáme. Stejně, jako mohu chválit střelce, mohu chválit i naší obranu v čele se zkušeným Tomášem Jírou v brance a další posilou Oldou Holubem. Pod sérií jsou podepsáni všichni hráči.“

 

Loňskou sezonu zakončili fotbalisté ze Sokola Sluhy na pátém místě tabulky
Zobrazit fotogalerii (3)

 

Vždycky nebylo všechno super

 

Přestože jsou Sluhy vesnicí s necelou sedmistovkou obyvatel, kromě A mužstva tu už žádná další „jedenáctka“ fotbal nehraje. „Jednou zde byl i mládežnický tým, ale to bylo krátce. Bohužel se vše odvíjí od počtu dětí, které by chtěli chodit na fotbal a hlavně od financí,“ stýská si trenér mužstva.

 

Absence týmu juniorů nebyla ještě to nejhorší. „Fotbal ve Sluhách měl asi čtyři roky odmlku. Nehrálo se. Jednou jsme se proto s bratrem rozhodli, že ho zkusíme obnovit. Začali jsme dohromady dávat tým, sháněli jsme peníze na hráče a k tomu zařizovali ještě spoustu jiných potřebných věcí. Až teď se nám vše vrací v podobě výher a snad i lepšího fotbalového projevu,“ raduje se Tomáš Moudrý.

 

       Fotbalová vesnice

V příštím kole pojedou hráči Sluh na hřiště Záluží

Není to ovšem jenom trenér a fotbalisté, kdo si ve Sluhách vítěznou sérii užívá. „Když jdu po vesnici, tak se mě i starší babičky ptají, jak jsme v neděli hráli a jestli jsme zase vyhráli,“ prozrazuje trenér Tomáš Moudrý. „Z těch našich kluků poslední dobou odhodlání a vůle zvítězit jen srší. Je opravdu radost se na ně dívat,“ září spokojeností místostarosta obce Robert Bednárik.

 

Vydrží však hráčům dobré výsledky a zakončí sezonu postupem do třetí třídy okresní fotbalové soutěže? „V postup všichni věříme a našim fotbalistům ho ze srdce, za tu obrovskou snahu, přejeme. Vždyť "kdy jindy, když ne teď?“ má jasno místostarosta Bednárik. Tomáš Moudrý je však ve svých prognózách o něco opatrnější. „Chceme hrát dále na vrchu tabulky, a pokud forma vydrží, tak postoupit. V tuto chvíli je to však předčasné. Jsme stále nohama na zemi. Zápasů je stále ještě dost,“  upozorňuje trenér mužstva.

Nevíte kam s dětmi o víkendu? Zajeďte s nimi do Brázdimi
Klíčová slova: