Daktyloskopie usvědčila zloděje na Čerčansku

Na světě neexistují dva lidé se zcela stejným obrazcem papilárních linií
 

Potřeboval peníze a tak se vloupal do několika domů na Čerčansku. Byl neopatrný a tak ho kriminalisté dopadli podle otisků prstů.

Místní oddělení Policie ČR v Čerčanech

Podezřelý z porušování domovní svobody a krádeže je třiačtyřicetiletý muž z Prahy. "Čerčanští policisté zjistili a zadokumentovali, že koncem září 2015 vnikl do dvou rodinných domů na Čerčansku, které vykradl. Na pozemku jednoho z nich se dostal do dílny, ze které odcizil malý motocykl na motokros, v další vesnici jen o pár kilometrů dál se zase neoprávněně obohatil o více než sto tisíc korun a drahé šperky," sdělila tisková mluvčí policie Eva Stulíková.

Daktyloskopie je nauka o kožních papilárních liniích na prstech, dlaních a ploskách nohou. Jedinečnost je v kriminalistice využívána pro identifikaci osob.
(zdroj: Wikipedia)

 

Prozradily ho otisky prstů

Policisté ho dopadli o měsíc později, protože na místě nechal otisky prstů. K trestné činnosti se již přiznal. Potřeboval prý peníze, a tak si náhodně vytipoval objekty, do kterých se vloupal. "Policisté s ním zahájili úkony zkráceného přípravného řízení, takže už brzy stane u soudu. Prozatím je na svobodě, jako osoba s pestrou kriminální minulostí by ale za mřížemi mohl strávit i několik let," řekla Eva Stulíková.