Dvě ženy v Choceradech ukradly drahé kolo

 

O kolo za šedesát tisíc korun přišel cyklista v Choceradech. Ukradly ho dvě ženy, jejichž fotografie zachytil kamerový záznam.

Policie upozorňuje majitele jízdních kol, aby si je vždy řádně zabezpečili. V tomto případě ke krádeži drahé věci stačila jen malá chvíle. Pachatel si vždy vybere kořist, která je pro něj nejdostupnější.

V neděli 20. září 2015 v Choceradech kolem jedenácté hodiny dopoledne se u večerky zastavilo několik cyklistů na nákup. Z obchodu na ně nemohli vidět. Chvíli potom přijely také dvě ženy ve stříbrném vozidle Ford Focus. Nejprve si šly obhlédnout situaci do obchodu.  Jedna z nich pak nastoupila do auta, druhá si nasadila kapuci a nasedla na kolo a odjela směrem do Chocerad. Druhá žena ji následovala ve vozidle.

Kolo za šedesát tisíc je pryč

Mladý cyklista bezprostředně po kráděži případ oznámil policii. Odcizeno mu bylo horské jízdní kolo zn. CUBE AMS 125, tmavě šedé barvy s bílými nápisy, asi tři roky staré, v aktuální hodnotě zhruba 60 tisíc korun.

Pátrání zatím marné

Policisté po ženách začali okamžitě pátrat a získali kamerové záznamy. Podle nich se jedná o mladší ženy v tmavém oblečení. Řidička měla tmavé vlasy, její spolujezdkyně do zrzava. Na místo přijely stříbrným vozidlem tovární značky Ford Focus, který měl mírně poškozený, odřený nebo promáčklý levý přední blatník. Dalším poznávacím znamením je stříbrná koncovka výfuku. "Policisté se domnívají, že vozidlo přijelo buď ve směru od Ondřejova, anebo od Poddubí, stejně jako skupinka cyklistů, kterou si mohly pachatelky cestou náhodně vytipovat," sdělila policejní mluvčí Eva Stulíková.

Jakékoliv poznatky přijmou policisté obvodního oddělení PČR Sázava, buď osobně, nebo na telefonu: 974 871 730. 

Klíčová slova: