Tipy na víkendové akce pro děti

Andělské zvonění proběhne v Českém Brodu v sobotu 21. 11. 2015. Děti se můžou kromě tvořivých dílen těšit i na pohádku
 

Advent už je za dveřmi a tak i sobotní a nedělní akce se nesou v duchu blížících se Vánoc.

Předvánoční tvoření v Klecanech

V sobotu 21. 11. Od 14 hodin pořádá rodinné centrum Klíček z Klecan tradiční předvánoční tvoření v sídle Pravého Hradce na Rychtě. Na programu je výroba adventních věnců, papírová dílna, perníková dílna, FIMO, pletení a háčkování a pískové obrázky. Dílny jsou vhodné pro dospělé i pro děti.

Betlém z másla

Od 21. Listopadu až do 1. února 2016 se můžete vypravit do máslovického muzea másla, kde bude k vidění betlém z másla. V sobotu se také uskuteční dílna, kde si budete moct vyzkoušet tvoření z másla.  Betlém je pak kromě této soboty možné vidět každou sobotu a neděli od 10 do 12 hodin a od 13 do 16 hodin.

Andělské zvonění v Českém Brodě

Již posedmé se koná v budově Gymnázia V Českém Brodě adventní jarmark a festival kreativních dílen. Děti se mohou kromě kreativních dílen těšit na divadelní představení, maminky a tatínkové zase na 55 různých vystavujících.

Advent na zámku Nelahozeves

Tradiční a již 10. ročník adventních slavností proběhne na zámku Nelahozeves o víkendu 21. a 22. 11. 2015. Ti nejmenší se mohou těšit na kejklíře, Sváťovo dividlo, Krabice Teplice či Štěpánčino divadélko, ale také na řemeslné dílny – zdobení perníčků, výrobu vánočních ozdob a svíček, malování na dřevo i keramiku, pletení z pedigu, navlékání korálků, vyfukování skleněných kuliček, a další. Před zámkem budou jesličky s živými zvířátky. Připraveny jsou i koncerty souboru Špalíček, Klenota, žákovské dechové hudby z Moravy Mutěňané – Čejkovjané a vystoupení žáků ZUŠ Velvary v Rytířském sále. Samozřejmě nebude chybět ani jarmark, na kterém se bude nabízet nepřeberné množství řemeslných výrobků – od dřevěných a textilních hraček, šperků, originálních oděvů a módní doplňků, keramiku až třeba po vánoční cukroví.

Předmikulášské diskotačení ve Zdicích

V neděli 22. 11. 2015 se bude konat od 14 hodin ve Společenském domě ve Zdicích uskotačení. Odpoledne bude plné hudby, tanců a her s moderátorkou rádia Relax Bárou Ladrovou, ale i oblíbenou dětskou postavičkou Myšákem Edou. Jelikož se jedná o předmikulášské skotačení nebude chybět ani sv. Mikuláš se svojí družinou.

 

 

Klíčová slova: