Kraj udělá okružní křižovatku pod hotelem v Týnci

Pohled na křižovatku ve tvaru T z hradní věže
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zvýšit bezpečnost řidičů a cyklistů má plánovaná rekonstrukce křižovatky pod hotelem Týnec. Většinu nákladů může pokrýt evropská dotace.

Rada Středočeského kraje schválila 16. listopadu investiční záměr akce „Okružní křižovatka Týnec Nad Sázavou – II/102 x III/10513“ na zpracování projektové dokumentace pro přestavbu křižovatky na okružní se samostatným pruhem pro cyklisty.

Přestavba křižovatku zklidní

Křižovatkou projíždí až šest tisíc vozidel denně a dochází zde k dopravním nehodám převážně nedáním přednosti v jízdě. "Přestavbou stávající křižovatky na okružní dojde ke zklidnění dopravy, zlepšení její plynulosti a zvýšení bezpečnosti. Dalším podstatným důvodem přestavby na kruhovou křižovatku je zdejší cyklotrasa, která bude včleněna do okruhu samostatným pruhem pro cyklisty,“ uvedl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.

Většinu nákladů může pokrýt dotace

Středočeský kraj vypíše veřejnou zakázku na zhotovitele projektové dokumentace pro stavební řízení. Úsek komunikace se nachází na Prioritní regionální silniční síti a je proto možná dotace z Integrovaného regionální operačního programu do 85 % nákladů.