InspiroMatky jsou také maminky

InspiroMatky: zleva Mgr.Veronika Trutzová, Jenůfa Pecháčková, Mgr. Kateřina Dvořáčková
 

Každá dovolená jednou končí, i ta mateřská nebo rodičovská. Čas uteče a najednou se máte vrátit zpět do zaměstnání. Jenže to už dávno není „ta práce“, kterou si pamatujete.

 

Lidé se změnili, stejně jako pracovní náplň. Anebo se změnily pozice a ta vaše už dávno není. V tom případě vás čeká koloběh hledání nové práce.  Možná i vy patříte mezi maminky,které se chystají vrátit do zaměstnání a  ze všech stran slýcháte dobře míněné rady, ale když přijde na lámání chleba, jste v tom sama.

Známe to všechny

Takové podobné pocity a zkušenosti vedly tři maminky, lektorky a profesionálky v oblasti personalistiky k tomu, aby založily spolek InspiroMatky. Jenůfa Pecháčková, Kateřina Dvořáčková a Veronika Trutzová sdílejí vlastní zážitky s dalšími rodiči v podobných situacích a obohacují je o profesní zkušenosti z oblasti rozvoje lidských zdrojů. Věří, že mohou rodičům jejich návrat do zaměstnání, případně hledání nového zaměstnání výrazně ulehčit. Všechny jsou maminkami a s návratem do zaměstnání mají vlastní zkušenosti.

Čtěte také: Kids friendly office. Je to vůbec možné?

V čem vám pomůžou

Cílem projektu InspiroMatky je podporovat rodiče v návratu do zaměstnání. „V průběhu téměř tří let fungování projektu se nám potvrdilo, že návrat do práce je poměrně náročná situace a maminky jsou rády za profesionální podporu, odborné rady, ale také za sdílení osobních zkušeností a zážitků. Je prima připravit se na situaci pohovoru v příjemné skupině lidí, která prožívá podobné chvíle,“ vysvětluje jedna ze zakladatelek Kateřina Dvořáčková.

Mohlo by vás zajímat: Na zkrácený úvazek chce pracovat třetina lidí

Semináře a diskusní večery

InspiroMatky připravují semináře, diskusní večery a InspiroKavárny, kde je možné se vzájemně obohatit o zkušenosti s hledáním práce a získat mnoho cenných rad a postřehů. „Našimi kurzy už prošlo více než sto maminek a jejich ohlasy nás utvrzují v tom, že témata, která nabízíme, jsou pro ně velmi zajímavá,“ říká Dvořáčková. Setkáváme se s maminkami hlavně z Prahy, ale také z okolí. Připravovaly jsme kurz pro jedno mateřské centrum, jsme schopny poskytnout konzultaci přes skype případně emailem či telefonicky.

Čtěte také: Jak uvádět rodičovskou dovolenou v životopise

Rady nad zlato

Většina maminek přijde pro odborné rady z oblasti pracovního práva, ale to co opravdu oceňují je vzájemné sdílení, nácvik konkrétních situací případně příprava životopisu. „Naše kurzy jsou postavené na zkušenostech z praxe, jde nám o to, aby si účastnice odnesly to, co potřebují. Proto nabízíme různé typy rolových cvičení a také čas, který mají maminky samy pro sebe a pro audit svých schopností a dovedností. Po rodičovské dovolené často utrpí naše profesní sebevědomí, na našich kurzech ho maminkám pomáháme znovu získat,“ vysvětluje Dvořáčková.

InspiroMatky podporují organizaci Zdravotní klaun

"Na předvánoční InspiroKavárně chceme podpořit organizaci Zdravotní klaun. Jako matky víme, jak je dětský úsměv důležitý a protože dětem Zdravotní klaun pomáhá, chceme výtěžek z naší akce věnovat právě jemu. V prostředí příjemné kavárny se setkáme s Hankou Maleníkovou, která jako sestra Patalie rozdává radost dětem v nemocnicích," říká Dvořáčková.
Všichni, kdo přijdou, budou moci také vyhandlovat pěknou knížku. Knihu, kterou už jste dočetli, můžete poslat dál a odnést si nějakou zajímavou novinku i s osobním věnováním předchozího majitele.
Akce se koná 28. 11. 2015 od 15 hodin v MamaCoffee Karlín.