Úhel pohledu je někdy hodně zajímavý. Nevěříte?

Je to krásný koníček, díky němu zažijeme nevšední zážitky.
 

Na vše se dá koukat z jiné strany. Na smysl života, vztahu, na práci ale i na to co a jak člověk říká a myslí. To známe všichni. Ale ve volnu, kdy nás baví fotografování, někdy ten úhel pohledu, aniž bychom ho hledali, dokáže pěkně překvapit.

Každý z nás má nějaké hobby, zájmy, či koníčky. Lidé, kteří žijí svobodným životem, jich někdy mají tolik, že se člověk diví, jak to zvládají. Jeden ze zájmů je i fotografování. Zkoušel to každý z nás.

Kus historie

Jistě si pamatujete doby, kdy jsme měli první fotoaparáty, například vysouvací fotoaparát MILENA na film 6 x 6, kde se dalo udělat 12 snímků a hurá do prodejny a čekat na vyvolání, o barvě ani nemluvě, nebo na fotoaparáty Corina, na nichž se nastavilo jedním kolečkem 4 nastavení (postavička, více postaviček, sluníčko anebo mráček), a modlili jsme se, co z toho vyjde za snímky.

 

Z Německa se tajně vozily výdobytky techniky pod značkou Praktika, a ty dokonce byly na kinofilm. Snímků bylo 36, a možností volby snímkování přehršle.

V dnešní době je trh doslova zahlcen fotoaparáty, převážně na SD kartu, ale kdo doopravdy vyznává kvalitu, drží se fotoaparátů na kinofilm, či klasiku 6x6. Jenže takové fotoaparáty v dnešní době jsou jaksi finančně hodně náročné, a hlavně neskladné a těžké.

Chytrá věc, ale ta váha...

Ono i kvalita objektivů hraje roli. Vzpomeňme si na turisty z Číny či Japonska, a na jejich fotoaparáty a objektivy co mají pověšeny na krku. Někdy by měli mít na to vše snad i zbrojní průkaz, jak je vše mohutné a hlavně těžké.

S nástupem mobilů to bylo ještě divočejší. Ale má to opět jednu výhodu. Je vždy po ruce, je skladný, můžeme fotit téměř ihned, posílat fotky, přijímat fotografie, a dokonce i filmovat.

 

No, a jak tak jsme venku, touláme se v přírodě, procházíme městem, fotíme vše, co si myslíme, že je hezké a zvláštní. Občas můžeme vyfotit i to, co vůbec nechceme, ale po zhlédnutí co z toho vzešlo, jsme doslova nadšeni.

Ono díky fotografování, se člověk setká se zajímavými lidmi, uvidí zajímavé fotografie na různých výstavách, seznámí se s foto technikou, a má to jednu velkou výhodu. Když je človíček sám, a chce pořídit nějaký ten snímek, a baví ho to, co udělá?

Oblékne se, vyjde ven, a jde za inspirací. A nevěřili byste, kolik kilometrů se dá nevědomky ujít za hezkým snímkem. Takže i pro sebe udělá něco navíc.

Páníčku, či paničko... Prosím jednu fotečku. Haf

A když má vedle sebe funícího čtyřnohého rošťáka, ten vám bude neskonale vděčen, že se s vámi může pořádně vyvenčit.

No, tak na co čekat. Je sobota, víkend, tak šup od televize, od počítače, a hurá ven pořídit nějaký ten zajímavý snímek. A když se bude dařit, třeba si vyfotíme i hezký sympatický dvounohý objekt, s kterým můžeme dát řeč ve stylu

„ Pardon mohu poprosit, vyfotíte mě?“

A už máte nakročeno ke komunikaci, kam s protějškem zajít, a třeba strávit příjemné odpoledne při povídání. Chce to jen využít situaci. Ale nesmí fotografie dopadnout jako ty zde v galerii…

A jedééém
Zobrazit fotogalerii (15)

Hezké dny, a úspěšné krásné snímky spojené s příjemnými zážitky.