Na turnaj v Letňanech zavítali i „exotičtí“ návštěvníci. Mezi nimi i „Číňané" z Pekingu

Na letošním hokejovém turnaji se představilo 12 týmů ze sedmi zemí světa
 

V letňanské Ice Areně vrcholí Prague´s Barrel Cup, mezinárodní hokejový turnaj amatérských týmů.

Na přátelské klání se do Prahy sjely celky nejenom z „top“ hokejových zemí, Ruska, Kanady, Švédska, Čech a Spojených států. Poměřit síly přijela i mužstva z Číny, Spojených arabských emirátů a Lucemburska.

 

O výsledek zase až tolik nejde

 

Prague´s Barrel Cup je především jedna velká legrace. V době zápasů dostávají hráči pivo zdarma. Jako dárek od pořadatelů. Proto společně s hokejisty putuje pivo třeba i na střídačku a do šatny. „Kluci sem přijedou na pánskou jízdu. Zasportují si a podívají se i po městě,“ informuje Sofia Rossi, koordinátorka turnaje.

 

„Jako organizátoři se snažíme vyjít týmům maximálně vstříc. Prakticky se nemusejí o nic starat. Navíc, Praha je hezká, levná a s dobrým leteckým spojením,“ vysvětluje Sofia Rossi důvody, proč se týmy z celého světa vrací na turnaj opakovaně. „Je tu dobrý hokej, dobré a levné pivo a chutné jídlo,“ podtrhuje slova koordinátorky Michail, který do Prahy přicestoval z ruského Petrohradu.

 

Přitom právě u ruských týmů bývá už léta největší motivace v pražském turnaji zvítězit. „Například v loňském roce jsme všichni nechápavě sledovali, jak Rusové běhají naproti Aréně v parku a dělají si předzápasovou rozcvičku,“ směje se Sofia Rossi.

 

V letňanské Ice Areně se můžete podívat i na vítězný "naganský" dres Františka Kučery
Zobrazit fotogalerii (3)

 

Hráči čínské reprezentace by stačili na druhou českou ligu

 

Uvolněnou atmosféru pražského turnaje poprvé poznávají hráči čínského Beijing North Stars. Pokud už předem řadíte asijský celek k outsiderům celého turnaje, mohli byste se opravdu mýlit. „V Pekingu hrajeme rekreační ligu, v které působí převážně cizinci. Nejvíc je Kanaďanů a Finů. Hrají s námi ale i kluci, kteří reprezentovali v čínském národním mužstvu,“ informuje „Čechočíňan“ Tomáš, který pražský turnaj spojí i s návštěvou rodiny.

 

„Člověk by si mohl říct, že čínský nároďák nemůže nabídnout kdovíjakou kvalitu. Jenomže tamní hokejisté jsou technicky na velmi dobré úrovni. Hráči reprezentace by mohli naskočit do české druhé ligy bez otálení,“ pokračuje v hovoru jeden z mnoha zahraničních hokejistů Beijing North Stars.

 

„Ze všech dvanácti účastníků turnaje jsme do Prahy měli nejdelší cestu. Proto si chceme pobyt tady především užít,“ doplňuje jediný český účastník pekingské rekreační ligy. „Reakce kluků na Prahu jsou skvělé. Chválí si město i velmi dobrou organizaci turnaje,“ dodává na závěr Tomáš.

 

Po pátečních zápasech základní skupiny bojovali hokejisté Beijing North Stars o konečné 9. místo z 12 turnajových účastníků.

Klíčová slova: