Kostlivce z Břežanského údolí zkoumá Kriminalistický ústav

Cílem akce bylo vypátrání zbylých částí kostry a předmětů, které by pomohly s identifikací
Zobrazit fotogalerii (7)
 

Dva dny pročesávali policisté okolí Břežanského potoka a nalezli další části lidské kostry, která tu byla objevena již v červnu. 

Již 16. června přijali policisté oznámení o nálezu lidských kosterních ostatků v lokalitě Břežanského údolí v okrese Praha-západ.

První části kostry míří ke kriminologům

"Při prvotním ohledání místa nálezu jsme zajistili tři části lidské kostry, a to lebku, spodní čelist a dlouhou kost. Následujícího dne v dopoledních hodinách proběhla pak na samotném místě nálezu a jeho blízkém okolí pátrací akce, z cílem nalezení případných dalších částí lidských ostatků, do které bylo nasazeno 15 policistů," sdělil mluvčí policie Zdeněk Chalupa. Ostatky nyní zkoumají antropologové z Kriminalistického ústavu, kteří by měli upřesnit stáří nálezu, pohlaví a věk i přibližnou podobu osoby.

Další pátrací akce přinesla nové nálezy

Dva dny v listopad probíhala rozsáhlejší pátrací akce a to v samotném místě nálezu i jeho nejbližším okolí. Do akce se postupně zapojilo více jak pět desítek policistů a kriminalistů. "Při propátrání a prohledání složitého terénu na ploše 300 x 1000 metrů se nakonec podařilo nalézt v nejbližším okolí místa červnového nálezu další části lidské kostry, které jsou předávány rovněž ke zkoumání specialistům z Kriminalistického ústavu, jakož i další předměty a zbytky oblečení, u kterých je předpoklad, že by mohly přímo souviset se zmiňovaným kosterním nálezem," popsal pátrací akci mluvčí Zdeněk Chalupa. 

Klíčová slova: