Dívka se před podezřelým zachránila útěkem

Dívka musela před podezřelým utéct
 

Sedmnáctileté nabídl podezřelý muž svezení autem a když nereagovala, vydal se za ní. Případem se zabývá policie a ta také varuje před nebezpečnými kontakty.

Na policii se obrátila sedmnáctiletá dívka z Benešova, že ji měl po cestě do školy oslovit neznámý muž v autě a nabídnout ji svezení. Poté dívku následoval, až před ním musela utéct. Nejprve o události řekla rodičům, pak ve škole a následně i na policii, která se případem  nadále zabývá.

Rodiče by měli děti varovat

"V této souvislosti považujeme za nutné upozornit především rodiče, aby se svými dětmi na toto téma více hovořili a vysvětlili jim možná úskalí. Rozhovor by měli uzpůsobit jejich věku, tak aby pochopily, jak se mají v konkrétní situaci zachovat," říká mluvčí policie Eva Stulíková. 

Pozor na podivné nabídky

Podezřelé je jakékoliv nabízení cukrovinek či jiných věcí od neznámých lidí. Záminkou může být dotaz na cestu s nabídkou svezení, či přímá nabídka ke svezení domů, do školy, apod. "V takových případech by děti neměly vůbec reagovat, vše by měly co nejrychleji říci rodičům a ti poté policii," doplňuje Eva Stulíková.   

Klíčová slova: