Chlapec ze střetu s autem vyvázl bez zranění. Řidičku hledá policie

Hraní s míčem u silnice může být velmi nebezpečné
 

V obci Žižice došlo v první polovině listopadu k nehodě. Přestože se 9letému chlapci nic nestalo, dopravní policisté hledají řidičku.

Devítiletý kluk si hrál s dalšími dětmi poblíž křižovatky. Děti se nacházely na místní komunikaci a chlapec v zápalu hry vyběhl za míčem až na silnici 3. třídy, ale nepřesvědčil se, že nic nejede
a vlítl před auto neznámé řídičce, která jela směrem do obce Drnov. "K události došlo v pátek
13. listopadu 2015 před půl čtvrtou odpoledne v obci Žižice," uvádí policejní mluvčí Michaela Nováková.

Chlapci se nic nestalo. Zachytil se levou rukou o pravé zpětné zrcátko vozidla, načež řidička zastavila a šla směrem k chlapci, který ji ubezpečil, že mu nic není. Řidička poté z místa odjela.

"Věc oznámil neznámý svědek, který na místo zavolal rychlou záchrannou službu, která dítě odvezla do slánské nemocnice. Tam lékařské vyšetření ukázalo, že chlapec vyvázl z kolize bez jakéhokoli zranění," dodala mluvčí.

I přesto, že nedošlo k zranění chlapcese nehodou nyní musí zabývat dopravní policisté. Značka auta ani SPZ není policii známá.
Žádáme proto výše zmiňovanou řidičku, či případné svědky, aby se přihlásili na kladenský dopravní inspektorát na telefonním čísle 974 873 255 a pomohli uvést věci na pravou míru. Využít samozřejmě můžete u bezplatnou linku 158.
Klíčová slova: