Víkend pro děti bude plný předvánočních akcí

Přestože Mikulášská nadílka bude až za týden už o tomto víkendu můžete s dětmi vyrazit na Mikulášskou nebo třeba na pohádku o čertech
 

V Praze a jeho okolí se budou rozsvěcet vánoční stromy, hrát vánoční pohádky a konat předvánoční jarmarky. Přinášíme tipy, kam s ratolestmi vyrazit.

Vánoční program na zámku Mníšek pod Brdy

V sobotu 28. listopad 2015 se na zámku konají Vánoční prohlídky svátečně vyzdobených zámeckých místností. Děti tak mohou projít zimní jídelnou s připravenou sváteční či přípravnou s kohoutem, který zachránil stavitele zámku před peklem, ale i společenskými salony, knihovnou a pracovnou.

Návštěva v pekle aneb Kam čert nemůže

28. listopad 2015 se na zámku Žleby budou hrát hned čtyři pohádky, ve kterých se děti dozví vše o čertech. Například v co se proměňují, za jaké lidi se převlékají, jaká jídla nejraději jedí, kde na zemi přebývají, kam jezdí na svatební cestu, ale i nejrůznější přísloví a rčení o čertech. Představení se koná v historickém zámeckém divadle a je vhodné pro děti od tří let. Začátek v 15 a v 16.30 hodin.

Čertí rejdění

V domě kultury na Kladně se tuto sobotu koná od 14 do 17 hodin Mikulášsko-andělská veselice aneb Čertí rejdění. Program bude opravdu bohatý. Nebudou chybět kouzla a čáry s kouzelníkem Kamilem Burdou a veselou čerticí, tanečně sportovní vystoupení, soutěže, nebeská pošta, obrázková sportka, modelování balónků a zvířátek, malování na obličej, deskové hry, čertovská tvůrčí dílna a samozřejmě i mikulášská nadílka.

Vánoční jarmark Říčany

Tradiční vánoční jarmark v Říčanech je připraven na 28. listopadu 2015 od 13 do 17 hodin. Na akci je možné si s dětmi vyrobit adventní věnec, vánoční přáníčka, ozdoby, svícny a spoustu dalších krásných dekorací. Vybírat můžete ale i z nabídky originálních vánočních dárků. Součástí akce bude i rozsvícení Stromu splněných přání pro děti z dětského centra v Praze - Krči a Dětského domova v Pyšelích.

Adventní průvod světýlek

Se uskuteční 29. listopadu 2015 v Českém Brodu. Sraz je s lampiony před radnicí. Připraven je i doprovodný program. Po cestě je možné ochutnat perníčky, které upekli klienti domova Anna společně se spolkem Magráta. Na závěr zatančí děti z místní ZUŠ a připraveno je i malé překvapení.



 

 

 

Klíčová slova: