Děti můžete mít pod dohledem, i když nejste v jejich dosahu

Vypadají jako hodniky, ale umí daleko víc...
 

Také jste chodili ven sami? Do parku, na hřiště, do cukrárny na zmrzlinu? A co vaše děti? Pouštíte je ven samotné, nebo máte o ně dnes takový strach, že chcete vědět, kde přesně jsou?

Dnešní doba skýtá spoustu nástrah. Děti se tak mohou lehce stát obětí trestného činu. Podle statistik se za poslední rok pohřešovalo 5 600 dětí. Toto alarmující číslo nás rodiče přímo vybízí k tomu, abychom své děti chránili. Ale jak to udělat, když jsme v práci?

Zkušenost maminky Kláry

Bydlíme v Klánovicích, já i manžel dojíždíme do centra Prahy za prací. Naše desetiletá dcera pak po škole přechází například na kroužky. Máme o ni obavy, proto jsem ji koupila lokátor, který vypadá jako hodinky. Mám o ní dokonalý přehled. Vím, že jí to nemusí být úplně příjemné, hodně jsme o tom spolu mluvily, ale bezpečnost je podle mě na prvním místě. Proč tedy nevyužít nejnovějších technologií užitečným způsobem?

Aplikace do mobilu

Jednou z možností, jak mít ratolest pod dohledem kdekoliv a kdykoliv je aplikace v mobilu. Díky ní budete přesně vědět, kde se váš potomek nachází. V praxi to může vypadat například takto: ratolest vyrazí ze školy na kroužek, a vy sledujete, kudy jde a následně vidíte, zda dorazilo do svého cíle.

Mohlo by vás zajímat: Zařizujeme pokoj pro školáka

Lokátor jako hodinky

Tváří se jako obyčejné hodinky. Avšak je daleko důmyslnější.  Lokátor je digitálními hodinkami, které mají v sobě zabudovaný modul, který neustále zaznamenává místo pohybu vašeho dítěte. Tak víte o jeho každém kroku. „Hodinky“ mají i reproduktor a mikrofon. Také je možné dítěti vymezit tzv. bezpečnou zónu. Jakmile ji opustí, budete o tom ihned informováni. Součástí „hodinek“ je i SOS tlačítko v případě nouze. Jakmile jej dítě zmáčkne, skrytě se vytočí vaše číslo a vy tak slyšíte, co se v jeho okolí právě děje.

Přívěšek na krk

Další možností, jak mít své dítě pod dohledem, i když právě nejste v jeho dosahu, je přívěšek na krk. Ten v sobě ukrývá stejně jako „hodinky“ mikrofon a reproduktor i modul, který zaznamenává pohyb dítěte. Taktéž má SOS funkci pro případ nouze.

Kde a za kolik

Na našem trhu již existuje hned několik firem, které tyto lokátory nabízí. Nejlépe zakoupíte v e-shopu, ale samozřejmě také v kamenných prodejnách. Například spyobchod má kromě e-shopu i svůj showroom na Praze 4.

Ceny se liší nejen dle firem, ale i závislosti na tom, co si objednáte. V zásadě se však pohybuje měsíční paušál za základní službu od 200 Kč, exkluzivní stojí kolem 600 Kč. Cena zařízení je pak odvislá od provedení, značky i funkcí.