Dokonalé nehty jsou vaše vizitka

Upravené nehty vypadají hezky, i když nejsou dlouhé
 

Hezky upravené ruce a nehty jsou předností každé ženy, ale i muže. I ti chodí na manikúru, to je už dnes samozřejmé. Ovšem ženy pečují o své nehty přece jen víc. Stav nehtů však může být i signálem, že je s vaším zdravotním stavem něco v nepořádku. Jak o nehty správně pečovat?

Nestříhat!

Nestačí je opilovat (nebo ostříhat, ale to jen na nohou) a vyčistit. Nekvalitní nehty signalizují nějakou chybu ve výživě a v péči. Důležité je dodržovat zásady vyvážené stravy, jíst potraviny bohaté na vitaminy a minerály.

Máte-li problémy s nehty, vyhledejte profesionála. Školená odbornice bude vědět, co s vašimi poškozenými nehty udělat, a poradí vám, jak se o ně starat.

 
Co prospívá nehtům? Ke zlepšení jejich kvality pomáhá biotin a ostatní vitaminy skupiny B společně s vitaminy C a E. pro jejich výživu je důležitý zinek, rybí tuk a pupalkový olej.
 
Dlouhé umělé nehty s výrazným lakem už nefrčí, zdobení korálky a kamínky už ani náhodou.

Dopřejte si jednou za čas profesionální úpravu

Některá nehtová studia se zahraničními pracovníky používají nekvalitní přípravky a technologie; pokud chcete po čase umělý nehet odstranit, obvykle musíte povrch nehtu odstranit pilníkem. Tím se samozřejmě vlastní nehet poškozuje a třepí. Vždy před návštěvou salonu se o úpravě nehtů předem dohodněte a nechte si popsat technologie, kterou používají.

 

Novinka v nehtových studiích

Novinkou je například aplikace laku Shellac. Postup je stejný jako u běžného laku, ale se ještě nehty „zatvrdí“ v UV lampě. „Tento lak vydrží až tři týdny a jeho odstranění je možné pouhým odlakovačem,“ uvádí nehtová designérka a majitelka Studia JS. Značka má ve svém portfoliu i jiné přípravky, například snadno odstranitelnou vrstvu gelu, která zdokonaluje a vyhlazuje povrch přirozeného nehtu. Lze jej využít samostatně či společně s CND Shellacem. Všechny popsané metody jsou vhodné právě pro slabé, lámavé a třepící se nehty.

 

P-Shine je stále žádanou metodou

Mnohé z nás preferují přírodní úpravu nehtů; řadu let je oblíbená tradiční péče původem z Japonska - P-Shine. Je velmi vhodná pro poškozené nehty. Základem je aplikace včelího vosku na přírodní nehet a potom leštění speciálním hladítkem do vysokého lesku.

 

Poradíme vám několik salonů z okolí, například:

Nehtové studio Miloslava Bobková - Dobřichovice, AK Vizáž Salon - Úvaly, Salon maxim - Neratovice, Iveta Poláková - Babice, Pavlína Mouchová - Brandýs n. L., Stanislava Bezděková - Libčice n. Vltavou, Renáta Nováková - Řitka, Lucie Malá - Senohraby, Lenka Chromaničová - Nymburk.

 

(Čtěte také: Šetřete jinde, dopřejte si kvalitní péči a vůni)

Zapomeňte na domácí aplikace umělých či gelových nehtů, které často vedou k velkým problémům s vlastními nehty.

 

Klíčová slova: