Kličko nebo Fury? Středočeši mají jasno

Zápas začíná v düsseldorfské aréně krátce před 23 hodinou
 

Není dnes patrně sledovanější sportovní události, než je duel o šampiona těžké váhy. Kdo si podle boxerů prestižní titul odnese?     

„Vítězem se stane Vladimir Kličko. Rozhodnou větší zkušenosti, které jsou na straně ukrajinského boxera. Může dojít i na K.O.,“ odhaduje výsledek večerního boje Jan Pavlas z Boxing clubu Říčany. Co se týče počtu absolvovaných zápasů, nemůže se sedmadvacetiletý Tyson Fury svému protivníkovi rovnat. Už jenom proto, že věkový rozdíl mezi oběma „bijci“ je dvanáct let. Zatímco Vladimir Kličko nasbíral v profi kariéře 63 výher a tři porážky, britský boxer zvítězil čtyřiadvacetkrát. Porážka z dnešního střetnutí by byla jeho vůbec první.

 

Předností mladšího z obou duelantů jsou fyzické parametry. 206 centimetrů vysoký Angličan převyšuje Ukrajince o osm, v rozpětí paží dokonce o deset centimetrů. „Pro Klička bude těžké se k soupeři dostat. Přesto věřím, že to bude on, kdo dneska zvítězí. Fury se bude chtít proti legendě ukázat. Zkušenější Kličko si ho ale dokáže držet od těla,“ tipuje výsledek Václav Kučera z boxerského klubu Money Servis v Kladně.

 

„Dnešní duel nebude pouze o fyzické síle, ale také o zkušenostech. Zvítězí proto Vladimir Kličko,“ je přesvědčený i František Novotný, předseda Boxing clubu NOVO z Libčic nad Vltavou.

 

Středočeští boxeři svého favorita už mají. Jak duel dopadne se svět dozví až dnes okolo půlnoci. Zápas v düsseldorfské Esprit areně začíná krátce před 23 hodinou.

Klíčová slova: