Předvánoční čas na středočeských hradech a zámcích

Na Křivoklát pojede 12. prosince express z Prahy
Zobrazit fotogalerii (6)
 

Advent se slaví nejen ve městech, ale i na našich překrásných hradech a zámcích! Kam vyrazit?

Zámek Berchtold se v okrese Praha-východ nedaleko Mnichovic

Zámek Berchtold jižně od Prahy v Kunicích-Vidovicích pořádá Mikulášskou nadílku, ale i Silvestr nebo živý Beltém.

Na Karlštejně, který je otevřen o víkendech, se v každou neděli pořádá Královský advent. 20. prosince si tu můžete poslechnout Rybovku.

Nedaleký Křivoklát pořádá pro změnu Knížecí advent, a to o 5. a 6. prosince a také 12. a 13. prosince. Čeká vás tradiční vánoční jarmark s lidovou zábavou v duchu vůně adventního času protkanou vánoční atmosférou hradu, která začíná v 10 a končí v 17 hodin. 12. prosince sem pojede Křivoklátský expres z Prahy.

Pohádkový zámek Žleby si připravil adventní prohlídky. "Téma adventních prohlídek se nikdy neopakuje, a proto vás v tomto roce průvodci nově zavedou do pekelného sklepení, kde zjistíte, jestli patříte do nebe či pekla. Děti se dozví, že svatý Mikuláš není jediná nadpřirozená bytost, kterou v adventním čase mohou potkat a dospělé jistě potěší malý exkurz do 19. století o tom, jak vánoční svátky slavila knížecí rodina. V neposlední řadě se všichni návštěvníci mohou těšit na setkání s pravým nefalšovaným andělem strážným," uvádí zámečtí.

V Nelahozevsi a ve Veltrusích budou jen adventní koncerty, protože adventní akce tu proběhly již v listopadu. 5. prosince na zámku Veltrusy zazpívá Irena Budweiserová a v Nelahozevsi koncertuje
8. prosince Martina Kociánová.

Na zámku Liblice na Mělnicku vás čeká 12. prosince adventní houslový koncert Jaroslava Svěceného a vánoční jarmark.

Také zámek Dobříš si připravil různorodý program na celý prosinec, víkendové adventní prohlídky. 5. prosince se na zámku otevře peklo...

Mníšek pod Brdy navštíví Mikuláš, jinak se to dělají také vánoční a také pohádkové prohlídky. 
"5. prosince se na mníšeckém zámku otevřou brány pekelné i nebeské. Hodné děti se čertů bát nemusí. Prohlédnou si zámecké nebe a jistě neodejdou s prázdnou. Délka prohlídky je 15 minut," lákají z mníšeckého zámku.

Klíčová slova: