Kauzy, rozhovory, i zdraví, to jsou témata doslova šitá pro Michala Štingla

V pracovním nasazení
Zobrazit fotogalerii (10)
 

Michal Štingl pracuje jako redaktor portálu ČtiDoma.cz. Svoji práci doslova miluje a věnuje se jí, dá se říci ve dne i v noci. Takže jaký vlastně je, a co nám na sebe prozradil?

Rozhovor s Michalem Štinglem se uskutečnil v příjemném prostředí redakce, pro kterou pracuje. Vrhá se do kauz, politiky, rozhovorů se zajímavými lidmi, a jako bonbonek má na starosti i rubriku Zdraví. A tak v tomto přátelském ovzduší padla hnedka první osobnější otázka, jak se říká doslova na tělo.

Michale, můžete se čtenářům více představit?

Je mi 39 let, narozen v Praze Podolí, takže jsem skoro křtěný Vltavou. Mám rád přírodu, knížky a umění. Občas maluju nebo tvořím objekty, například z hlíny. Většinu života jsem strávil v Praze, ale několik let jsem bydlel i v Berouně a Plzni.

Zvídavá otázka. Jste ženat?

Jsem svobodný a single.

Pracujete pro portál ČtiDoma.cz jako redaktor od léta roku 2015. Můžete nám sdělit, kde jste pracoval před tímto datem?

Pracoval jsem v několika neziskových organizacích, připravoval tiskové zprávy pro média, také jsem byl redaktorem portálu Econnect. Vždycky jsem měl blízko i k internetu. Ve sdružení Děti Země jsme začínali s tvorbou webových stránek v době, kdy zaměstnanci velkých korporací ještě neuměli používat e-mail.

Jak jste se dozvěděl o možnosti pracovat pro portál ČtiDoma.cz?

O portálu ČiDoma.cz jsem se dozvěděl ve skupině Práce v médiích na Facebooku. Líbil se mi souběh publikování na internetu a regionálního zpravodajství. To bývá považováno za výbornou novinářskou školu.

Na základě čeho jste se rozhodl jít cestou redaktora?

K publikační práci jsem měl vždycky blízko. Při hledání pracovní pozice jsem absolvoval konzultace podpory v zaměstnání včetně psychotestů. Vždycky jsem měl sklony k tvůrčí práci a současně mi velmi záleží na faktech. Myslím, že se na novinařinu hodím.

Jaká je vaše pracovní činnost?

Jsem zpravodajem pro jižní část středních Čech, takže objíždím Posázaví a dělám reportáže. Kromě toho mám na starosti rubriku Zdraví.

Ale to musí být časově náročné.

Mne ta práce baví. Poznávat život v různých obcích, komunikovat s lidmi, dozvídat se jejich příběhy a názory. Chce to samozřejmě trpělivost a časovou investici.

Takže máte soukromý čas i na sebe?

Zajímá mě  turistika, památky a příroda. Často se mi daří spojovat pracovní a zájmové činnosti, když se třeba účastním vernisáže nebo exkurze do pivovaru, tak napíšu reportáž a ještě si udělám pěkný výlet.

Na závěr našeho rozhovoru prozradíte na sebe, jaké máte životní cíle?

Chtěl bych působit jako profesionální novinář. Zlepšovat hodnotu zpravodajství o témata, které čtenáře zaujmou a moje články jim budou přínosem. Rád bych také cestoval a poznával nové kraje.

 

Děkuji za rozhovor.