Šlágr krajské ligy přinesl vyrovnaný zápas. O vítězi rozhodly nájezdy

Duel Černošic a Mělníku patřil k ozdobám 14. kola krajské hokejové ligy
 

Poslední čtyři kola vládly krajskému hokeji SK Černošice. Na led dosavadního lídra přijel v sobotu druhý  tým tabulky, HC Junior Mělník.

V případě černošických hráčů Ježíšek naděloval už o dva měsíce dříve. Dvacátého čtvrtého října odjížděli z vlašimského stadionu s šestibrankovým přídělem. Náprava přišla už v následujícím kole, poté co doma porazili Rakovník 9:6. Vzpomínky na prohru z Vlašimi se rozplynuly o další týden později. V duelu o první místo porazili Jesenici a vedoucí pozici krajské ligy drželi příští čtyři víkendy.

 

Naproti tomu hokejisté Mělníka ztratili všechny body před dvěma týdny. Stejně jako jejich sobotní soupeř dokázali porážku zažehnat hned v následujícím kole. Boj o první příčku je čekal tentokrát na ledě Černošic.

 

Branková první třetina

 

Od úvodního buly se hra stěhovala před branku mělnického Vokurky. Přesto to byli hosté, kdo jako první otevřel skóre utkání. Po samostatné akci udeřil v čase 4:37 mělnický David Šubrt. 0:1.

 

Domácí nesmutnili příliš dlouho. Časomíra ukazovala 7:22, když černošický Ondřej Staněk zakončil kombinaci svého týmu vyrovnávacím gólem. 1:1. Otočit vývoj utkání mohly Černošice už o půl minuty později. Po zajímavé šanci se stadionem rozlehl jen zvuk nárazu kotouče do brankové konstrukce. Se stejným výsledkem dopadla i střela mělnického Marka Vočadla ze sedmnácté minuty.

 

Pravidlo, „nedáš, dostaneš!“ platí i v duelech krajské ligy. Diváci se už pomalu rozcházeli pro občerstvení, když domácí Jakub Sobotka zužitkoval početní výhodu. Patnáct vteřin před koncem třetiny otočil stav utkání na 2:1.

 

Brankářskou jedničkou byl pro duel s Mělníkem zvolen Martin Frolík
Zobrazit fotogalerii (5)

 

Mělnické vyrovnání

 

Stejně jako v první části i tentokrát vstoupily do třetiny aktivněji hokejisté Černošic. Rána domácího útočníka stačila jen orazítkovat břevno mělnické svatyně. Vážnější šance si vytvořili i hostující hráči. Hned první z nich využil Martin Příhoda, který po samostatné akci ve 27. minutě dorovnal skóre zápasu. 2:2.

 

Zvrátit vedení na stranu hostů mohl jeho spoluhráč David Šubrt. Ten využil chyby domácích obránců a nikým neobtěžován ujížděl k černošické brance. Vypálený kotouč však dokázal gólman Frolík vykrýt pravým betonem. Ve zbylých deseti minutách třetiny už žádná branka nepadla.

 

Vítězství padlo v nájezdech

 

Divácky nejméně atraktivní dvacetiminutovku poznamenala především dvě velká přerušení. Hra se zastavila v polovině 42. minuty, když černošický Tomáš Veselý nebezpečně vrazil na mantinel Marka Vočadla. Po krátké chvíli se však mělnický útočník zvedl z ledové plochy a za potlesku necelé dvoustovky diváků zamířil na střídačku. O necelou minutu později se časomíra zastavila na čtvrt hodiny, poté co pořadatelé upravovali vyražené plexisklo.

 

Gólman Černošic Martin Frolík právě likviduje druhý nájezd

 

Domácí i hosté dále sahali po rozhodující brance. Perné chvilky připravil spoluhráčům mělnický Martin Příhoda. Po svém vyloučení v sedmé minutě se hra nastěhovala před brankáře Vokurku. Jen díky jeho zákrokům mohli hosté ještě pomýšlet na případný bodový zisk. Svůj tým podržel i gólman Frolík, který nedal vyniknout mělnickému Šubrtovi. Nájezd od půlky hřiště a „slalom“ mezi černošickými hráči zakončil hostující útočník střelou pod domácího gólmana. Ten však dokázal rozjetý puk zastavit ještě před brankovou čárou.

 

Rozhodnout musely až nájezdy. Rozhodnutí padlo až po střele černošického Jakuba Hofmeistera. SK Černošice vs HC Junior Mělník 3:2.  

 

Vyrovnané utkání

 

SK Černošice vs HC Junior Mělník, góly 3:2, vyloučení 4:5, diváci 183. Hodnocení utkání z pohledu redaktora **** (z pěti možných).

„Utkání bylo velmi kvalitní, k čemuž přispěli jak domácí, tak i hostující hráči. Zápas se odehrával ve velké rychlosti. Rozhodly chyby, které dokázali hráči obou týmů potrestat. Myslím si, že dělba bodů po šedesáti minutách byla pro oba týmy spravedlivá,“ zhodnotil utkání trenér vítězů Luděk Záhorský.

 

„Výsledek napovídá tomu, že utkání mělo vyrovnaný průběh. Těší mě, že jsme sahali po vítězství, i přestože jsme do Černošic přijeli ve značně oslabené sestavě,“ řekl po konci zápasu Jan Boháček, hrající trenér mělnického mužstva.

Klíčová slova: