Pohřešovaná dívka, neznámý utopenec a falešné bankovky, to byl týden ve středu Čech

SDH Přestavlky mají 51 členů. 36 dospělých a 15 dětí
 

Kriminalisté, hasiči nebo zdravotníci se v uplynulém týdnu opravdu nenudili. A pernou službu za sebou díky tomu mají i naši redaktoři. Nejzajímavější články ze středu Čech vám připomeneme v pravidelném přehledu.

Zahloubali jsme se do tajů etikety společně s Ladislavem Špačkem, kterého jsme zastihli v jesenické škole. Prozradil, že dětem se etiketa musí předávat formou hry. Sám Ladislav měl to štěstí, že vyrůstal v rodině, která měla k etiketě vřelý vztah.

Ladislav Špaček ve svých knihách oslovuje všechny věkové kategorie. S etiketou se dle něj setkáváme primárně v rodině.

 

 

Podle lékaře bylo zemřelému mezi 60 - 70 lety. Jeho totožnost doposud nezná.

Na Brandýsku se několik dní hledala 13letá dívka. Příběh měl šťastný konec. 9. prosince se dívka sama dostavila na policejní služebnu. Nic se jí nestalo.

Méně štěstí měl muž, který byl nalezen v rybníku ve Všenorech. Potapěči ho tam vylovili během sobotního odpoledne. Po jeho totožnosti se zatím pátrá, protože starší muž u sebe neměl žádné doklady.

 

 

Kapsáři a podvodníci mají žně. V Úvalech se platilo falešnými bankovkamiPošta Říčany je prý horor, zásilky se nedoručují, oznámení chodí někomu jinému.

 

Pokračujeme pivovarskou sérii, tentokrát ve Velkých Popovicích. Dozvíte se, že původ názvu Kozel se přičítá dolnosaském městu Einbeck, kde se vařil tento typ piva již ve 14. století. 

Současný kozel Olda z cirkusu

 

Jak sociální sítě mění náš život se rozepsal Roman Procházka v rubrice Single.

 

Gólman Černošic Martin Frolík právě likviduje druhý nájezd

V rubrice Sport si přečtete, jak se otužovat a že nejslavnějším propagátorem aikida je americký herec Steven Seagal. Víte, kdo z okolních hasičů sískal bronz v soutěži Dobrovolní hasiči roku

Jak dopadl duel v ledním hokeji mezi SK Černošice a HC Junior Mělník? O vítězi rozhodly až nájezdy. Přečtěte si napínavou reportáž Jardy Sládka.

Chcete vědět víc o našich redaktorech? 

Katka Pavlíčková rozezná na první pohled, kterým politikům jde jen o koryto a kteří jsou řádní občané ve veřejné funkci. Kromě toho ale Katka také umí malovat portréty a ženské akty.

Jana Hrabáková je nadšenec do zdravého životního stylu ale také je velkou obdivovatelkou profesora Martina Hilského, jehož přednášky navštěvuje.

Šéfredaktor Jan Šercl vystudoval matematiku, je nadšeným sportovcem a k tomu ještě hraje divadlo. Vypráví, jak nápad založit noviny, vznikl kdysi u piva jako námět na dobré hobby a pak se z toho vyvinul business, kterému se věnuje již 10 let. 

Pro Naďu Vávrovou je psaní způsob sebevyjádření.  Studovala herectví a byla členkou divadelního spolku. Jednou z důležitých rolí, kterou v poslední době hraje ale je role mateřská. 

Kamila Steinbachová je zvídavá novinářka, má praxi i v personalistice a umí psát recenze k filmům. Kromě toho je vášnivá chovatelka koček.

Michal Štingl na sebe prozradil, že kromě kauz, politiky a rozhovorů se zajímavými lidmi, kterým se věnuje profesně, ho také baví malovat a tvořit objekty z hlíny.

Michaela Kadlecová má sen, že by žurnalistika mohla zůstat nestranná. Začínajícím redaktorům radí, aby hodně četli a všímali si věcí kolem sebe a pak o nich psali.