Veřejné bruslení o vánočních svátcích. Kde a jak mají otevřeno?

Na zimních stadionech nezahálejí ani v době Vánoc. Přijďte na veřejné bruslení
 

A nejenom to. V následujícím přehledu vám také prozradíme, které služby si pro vás na zimních stadionech připravili.

Sever

 

Náležitě vytrávit před vánočním obědem můžete v pražské Ice Areně. Na Štědrý den mají v letňanské hale otevřeno od 10:15 do 12:15 hodin. Program si můžete zopakovat až na druhý svátek vánoční, kdy je kluziště volné v době od 10:00 do 12:00, od 14:00 do 16:00 a od 20:00 do 22:00 hodin. V Letňanech nabízejí i služby broušení bruslí, po příchodu na led vás čeká i hudební doprovod. Pokud nemáte na čem sportovat, v Ice Areně vám brusle za poplatek vypůjčí. V tomto případě je nutné si náčiní telefonicky zarezervovat (280 920 029), a to den před příchodem na zimní stadion. Dvouhodinovka na ledě vyjde dospělého na 80 korun, dítě a doprovod bez bruslí platí o polovinu méně.

 

Na veřejné bruslení koná i vícekrát denně

Otevřeno budou mít i na Zimním stadionu v Neratovicích. Na rozdíl od Ice Areny dokonce v každém ze tří svátečních dnů. 24. prosince od 10:15 do 11:15 hodin, v odpoledním programu od 13:30 do 15:30 hodin. Na Boží hod si budou muset zájemci o něco přivstat. Veřejné bruslení začíná v neratovické hale v 9:00 hodin. Za posledními hosty vyjede rolba krátce po jedenácté hodině dopoledne. Druhá část programu začíná v půl druhé a končí o dvě hodiny později. „Na Štěpána“ pokračuje veřejné bruslení v době od 10:15 do 12:15 hodin „Návštěvníkům nabízíme služby broušení bruslí, které je zpoplatněné 50 korunami,“ informuje Lucie Chabadová, manažerka klubu HC Buldoci Neratovice. Vstupné je jednotné. Zájemce zaplatí 50 korun.

 

Od čtvrtka do soboty nabízejí veřejné bruslení i na domovském stadionu klubu HC Junior Mělník. Na Štědrý den jsou prostory mělnického kluziště sportovcům otevřené od desíti do půl dvanácté a od jedné do půl třetí odpoledne. V ty samé otevírací hodiny je na bruslaře pamatováno i o den později. Navrch k tomu se na Boží hod bruslí ještě od čtyř do půl páté. 26. prosince se veřejnost „projede“ od čtyř do půl páté a od půl sedmé do osmi hodin večer. Broušení a výpůjčka bruslí jsou pro hosty stadionu zajištěné.

 

Bruslit se bude i v Hokejově sportovním areálu v Kralupech nad Vltavou. Zdejší kluziště je veřejnosti k dispozici pouze v sobotu, a to mezi 15 až 17 hodinou. Na kralupském zimáku jsou bruslařům nabízené služby broušení a výpůjčky bruslí. Děti do 12 let zaplatí za dvě hodiny sportovní aktivity 40 korun, dospělí o desetikorunu víc. Cena půjčovného je stanovena na 50 korun.

 

Západ

 

V Černošicích na vás pamatují každodenní otevírací dobou

Širší servis služeb nabízejí na druhé ploše kladenského ČEZ stadionu. Rádi vás zde přivítají v sobotu od 16 do 18 hodin. Půjčit si zde můžete helmu i brusle, obojí po splacení vratné, pětisetkorunové, zálohy a ceny půjčovného 80 korun. Na stadionu si samozřejmě budete moci nechat i brusle naostřit. Vstupné je jednotné, a to 50 korun.

 

Levněji vás veřejné bruslení vyjde na Zimním stadionu Na Ostrově v Berouně. Vstupné je pro dospělého 40, pro dítě do 15 let 20 korun. Nebruslící doprovod zaplatí deset korun. Brány berounského sportoviště se veřejnosti otevírají na Štědrý den od 13:00 do 15 hodin, 25. prosince od 14:30 do 16:30 hodin a v poslední svátek vánoční od 15:30 do 17:30 hodin. „Broušení bruslí je návštěvníkům k dispozici buď v obchodě před stadionem nebo přímo na stadionu. Brusle si budou moci zapůjčit v recepci,“ říká Dalibor Švec. „Rukavice a  pokrývky hlavy s sebou,“ upozorňuje dále provozní berounského Zimního stadionu.

 

Vánoční dárek si pro bruslaře připravili na zimáku v Černošicích. Namísto pravidelné středy, soboty a neděle jsou prostory zdejšího kluziště veřejnosti k dispozici denně, od 23. prosince až do třetího ledna. Veřejnosti je ledová plocha otevřená od půl druhé až do půl čtvrté odpoledne. Navíc na Štědrý den si můžete přijít zabruslit zcela zdarma. V jiné dny je vstupné stanovené na 40 korun za osobu. Děti do šesti let neplatí. Prodej a půjčovnu sportovních potřeb, stejně jako broušení bruslí, je k hostům k dispozici. Lépe je však ještě zavolat na čísle 603 771 644.

 

Jih

 

Neseďte doma! Pohádky máte už beztoho okoukané...

V jižní části regionu vycházejí veřejnosti vstříc na stadionu ve Velkých Popovicích. Zabruslit si zde můžete 25. prosince od 14:00 do 16:00 hodin a 26. prosince od 15:00 do 17:00 hodin. Půjčovnu na stadionu sice nenaleznete, nože bruslí vám v Popovicích podle potřeby nabrousí. Dospělí zaplatí na vstupném 40 korun, děti o polovinu méně.

 

Využít kluziště benešovského Zimního stadionu budete moci i v době vánočních svátků. Konkrétně 24. prosince od 14:00 do 15:45 hodin, 25. prosince v době od 10:00 do 11:45 a od 14:00 do 15:45 hodin a 26. prosince od 13:30 do 15:15 hodin. Za devadesát minut bruslení zaplatíte 30 korun. Stejně jako ve Velkých Popovicích na stadionu nenaleznete půjčovnu bruslí. Zbrousit „potřebné sportovní náčiní“ si můžete nechat v prodejně Sportovních potřeb na benešovském Malém náměstí.

Klíčová slova: