Super Last Minute dárky pro děti od 1 roku do 5 let

Co pro mě bude asi pod stromečkem?
Zobrazit fotogalerii (9)
 

Také sháníte dárky pro své ratolesti na poslední chvíli? Známe to a protože víme, že dětská fantazie nezná mezí a zvlášť ty menší děti mění svá rozhodnutí co pět minut, poptali jsme se u prodejců hraček, které z nich u nich letos vítězí, abyste se mohli inspirovat.

Odborné názory se shodují, že děti do 4 let jen velmi obtížně samy přicházejí na to, co si skutečně přejí a často popisují to, co viděly ve sledu posledních dní u kamaráda ze školky nebo u spolužáka. Starší děti už dokážou být ve svých názorech stabilnější, ale i tak volí především to, co vidí v televizi nebo u spolužáků. Přitom se velmi často zapomíná na hračky, které je baví a rozvíjí zároveň. 

U dítka okolo roku až roku a půl volte zvukové výukové hračky

Děti v tomto období by měly zjistit zákonitostí funkce akce a reakce. Vhodné jsou hračky, kde něco mohou zmačknout a tím aktivovat různé zvuky nebo melodie. Škála těchto produktů je opravdu široká. Mezi maminkami ale letos zvítězily hudební stolečky, kde mají dítka spoustu knoflíků k ovládání a interaktivní míčky, které vydávají zvuky při zmáčknutí nebo kutálení. 

Pro děti od dvou až do tří let volte dopravní prostředek

U menších dětí bychom měli začínat vždy u odstrkovadla, větším pořídit odrážedlo. Že je to totéž? Nenechte se mýlit. Rozdíl je v tom, jak děti drží balanc. Zatímco odstrkovadlo slouží k tomu, aby dítě posilovalo nožičky na stabilním prostředku o 4 kolečkách, odrážedlo jej "nutí" učit se udržovat rovnováhu na jednostopém vozítku. Odstrkovadla najdete v mnoha provedeních napodobujících zvířátka či opravdové auto. Odstrkovadlo vizuálem připomíná kolo bez šlapek.

Děti v rozmezí tří a čtyř let chtějí být jako maminka (tatínek)

Děti v období 3 až 4 let nejvíce napodobují své rodiče. Pokud máte například zaměstnání, při kterém pracujete doma na počítači nadělte jim dětský notebook. Vedle toho, že se naučí barvy, tvary, základní písničky nebo počty do 10. Také budou moci dělat i to, co máma nebo táta, což upevní jejich pozici do budoucna

Okolo od čtyř a pěti let je čas na první hry!

Dítě od čtyř a půl let je schopno pochopit pravidla velmi jednoduchých her. Z psychologického hlediska je zde velmi důležité, aby se děti naučily nejen vyhrávat, ale i prohrávat a také systematicky přemýšlet. Děti v tomto věku jsou schopny pochopit Člověče, nezlob se a další figurkové hry s kostkou, pexeso, lehké karetní hry, kde se hraje s barvami (červená bere) nebo tvary (prší), domino nebo lehké vědomostní hry typu Tik Tak Bum junior, Berušky, Školička aj.

Naše tipy si můžete prohlédnout v galerii. 

 

 

Klíčová slova: