Máte vybráno, nakoupeno a zabaleno?

Hezky zabalit balíček umí jen někteří z nás
 

Balení oblíbených tvrdých a neoblíbených měkkých dárků je pohroma. Hezky to umí jen málokdo. A nevíte si letos rady, čím na poslední chvíli podarovat rodiče, prarodiče nebo třeba „starého mládence“? 

Možná, že by jim udělala největší radost dobrá domácí vánočka, drobné pečivo, kvalitní šunka nebo sýr, luxusní salám. A určitě nic nezkazíte lahví vína nebo jiného alkoholu.

(Čtěte: Jak vypadají hodinky za 1000 korun? A jak za 10 000?)

Balení dárků je někdy o nervy

Znám takové jedince, kteří mají vánoční dárky krásně zabalené a připravené už od října. A pak je další skupina těch, kteří balí na poslední chvíli. Sedí u toho na zemi, nůžky se jim stále schovávají pod hromadou papírů, nastříhané proužky průsvitné lepenky dělají totéž, papír se trhá (barevný celofán nejvícú, stužky jsou obvykle moc krátké a někdy taky zbytečně dlouhé… Prostě někdo má balíčky jak ze žurnálu, jiný spoléhá na to, že obdarovaný se tak těší, že obal okamžitě roztrhá a nevšimne si neestetického tvaru. Ale i když to neumíme, balíme s láskou.

 

Jak zabalit potraviny?

Na víno existují pěkné podlouhlé papírové tašky, ale jak zabalit potraviny? I to je docela dobře možné.

Krásné (třeba polévkové) misky dostanete v bazarech za pár korun

Narychlo kupte podnos, koš nebo hezkou mísu; nemusíte pro ni do Starožitností, i v bazarech najdete báječné kousky. A pak už stačí pěkně naaranžovat, zabalit do celofánu, převázat mašlí a ozdobit. Uvidíte, že dárek bude mít úspěch.

Klíčová slova: