Z dopisů Ježíškovi: Živý žralok, mazání na záda nebo červený blbiny jako kravička.

Dětská fantazie nezná hranic. Podíveje, co si přejí děti pod stromeček.
 

Někdy to má Ježíšek těžké, protože neví, co nadělit. Nemá to ale těžší Ježíšek, na kterého z dopisu kouká krokodýlí tlama nebo červený blbiny jako kravička? 

 

Děti už si dávno pod stromeček nepřejí jen hračky, které jdou běžně koupit, ale často touží po věcech, které opravdu nikdo nemá. Jaké perličky letos překvapily maminky, když vyzvedly psaní za oknem? 

 

Živá zvířátka

Dost často v dopisech Ježíškovi figurují živá zvířátka. Letošek byl bohatý hlavně na ta, která maminky vyloženě milují. Chtěly byste mít doma třeba hada nebo pavouka s chlupatýma nohama, zvlášť, když vlajkový požadavek dítěte je to, aby byl hodně jedovatý? Ale nezůstává se ani u drobotin, které jdou aspoň někam zavřít. V dopisech se totiž objevily i tužby o koupi krokodýla nebo žraloka. Chovat ho v bazénu prý není problém.

 

Věci, které neexistují

Neexistující dárečky jsou takovou třešinkou na dortu pro každého rodiče. Představte si, že rozbalíte dopis, kde je pár tahů červenou pastelkou a dítko vám osvětlí svůj chtíč po „červených blbinách jako kravička“.  A jak by se vám sháněl třeba živý hrdina, ale takový, aby byl na klíček?

 

Dary praktické, leč překvapující

A mezi našimi hrdiny jsou i děti, kteří moc dobře vědí, že zdravíčko je nadevše. Na některé maminky totiž vyskočila pixla Vibovitu (pozn. redakce vitaminy pro děti) nebo mazání na záda, aby už pořád nebolela. Holčička, která si tento dárek, přeje už opakovaně, je přesvědčená, že bude fungovat, protože to říkali v reklamě. A starší děti se chtějí dokonce líbit. Mezi přáními se objevil třeba i parfém, ale takový ten opravdový pro chlapy.

 

No pojďme se podívat na naše malé hrdiny, kteří pevně věří, že večer rozbalí natahovacího živého supermana nebo žraloka bílého. 

Tara (5 a půl) si přeje mast na záda. Praktické děvčátko :-)

 

Matyáš (3 a půl roku) chce pavouka - jedovatýho. A když to nevyjde, tak prý Porsche, aby mohl řídit a řikat "debile" jako táta.
Stella (skoro 3 roky) si moc přeje "červený blbiny jako kravička". Docela bychom pak chtěli poslat fotku, maminko :-)

 

Ralphík si přál nejdřív trojčátka. Když mu maminka řekla, že Ježíšek děti nenosí, chce aspoň parfém, aby po něm pálily holky.
Tří a půl letý Štěpánek si moc přeje živého hrdinu na natahovací klíček.
Tříletý Rosťa prostě chce hada. Když ho nedostane, bude se prý tvářit takhle.
Kuba (3 roky) chce být zdravý jako Řípa. Ježíškovi si napsal o Vibovit.
Anetka (5 let) chce krokodýla nebo žraloka. Bude je chovat v bazénu u táty.
Klíčová slova: