Vestec: Světélka, koledy a fotbalisté v Betlému

Vestečtí skauti rozdávají Betlémské světlo
Zobrazit fotogalerii (11)
 

Před štědrým dnem se ve Vestci konalo vánoční setkání. Skauti rozdávali Betlémské světlo, popíjelo se svařené víno a krásným zážitkem bylo vystoupení sboru Cancioneta Praga.

"Akci pořádáme více jak desátým rokem. Organizaci má na starost kulturní komise. Skauti přivezli betlémské světlo, které od nich převzal starosta. Lidé si mohou lucerničku zakoupit nebo přinést svou a odejít s Betlémským světlem," říká vedoucí kulturní komise obce Anna Cajthamlová. 

Netradiční betlém

"Na betlému jsou výjevy z obce. Každý rok vytvoříme figurky z určitého místa. Letos máme okolí hřiště a tak jsou tam fotbalisti. Příští rok plánujeme sjednocení všech výjevů a spojení všech částí obce dohromady," prozradila nám Anna Cajthamlová.

Koledy v podání školených hlasů

Sbor Cancioneta Praga předvedl mezinárodní pásmo koled, kromě českých také polské, německé a španělské. Ženský sbor vznikl v roce 2011 a část zpěvaček jsou bývalé členky dětského sboru Bambini di Praga. "Rosteme, stárneme a už jsme ženský sbor. Ve Vestci před Štědrým dnem vystupujeme každoročně. Líbí se to místním a holky sem jezdí rády, protože je tady fajn atmosféra," řekl ČtiDoma.cz sbormistr Lukáš Jindřich, který je vesteckým občanem. Sbor bude mít další vystoupení 27. prosince od 19. hodin v chrámu svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí. 

V únoru bude masopust!

V sobotu 6. února 2016 se již Vestec připravuje na masopust. "Lidé na akce chodí a stojí za to je dělat. Náš starosta říká, aby se sem nechodili jenom vyspat, ale aby tady i žili," zve všechny Anna Cajthamlová.

 

Klíčová slova: