Znáte mölkky, discgolf nebo kanjam?

V průběhu roku jsme vás informovali také o hře fotbalgolf
 

Sportovní rubriku neplní jen informace z fotbalových a hokejových utkání. V průběhu roku jste na webu ČtiDoma.cz mohli poznat i některé z netradičních sportů.

Prvním z nich byl kanjam. Všem dostupný a finančně nenáročný sport, ve kterém patří Češi k výkonnostní špičce. Kanjam - pohodová hra pro každého, pro vytrvalé i schůdná cesta mezi evropskou špičku

 

Fotbal si získal oblibu Čechů už o století nazpět, golf se začíná masově šířit poslední desetiletí. Zajímavá budoucnost se věští i „společné“ nové disciplíně. Po republice vznikají první fotbalgolfová hřiště, zakládají se stále nové kluby a během jarních měsíců by se měla rozběhnout i ligová soutěž.

Fotbal vás nudí? Přijďte si v neděli vyzkoušet jeho nezvyklou variantu

 

Mölkky si pro pohybovou nenáročnost oblíbili i pacienti rehabilitačních zařízení. O hře, která je skutečně pro každého se dočtete na Znáte mölkky?

 

Aikido patří sice mezi bojové sporty, s jednoznačností tohoto tvrzení je to ale trochu složitější. Více se dočtete na Univerzální, zajímavá a (ne)sportovní disciplína na šest písmen

 

Pozor, ať v tom nemáte nepořádek. Golf a fotbalgolf už znáte. Třetím členem rodiny je discgolf, v kterém tentokrát upotřebíte šikovné ruce, dobrý odhad a samozřejmě, i malou dávku štěstí.

Poznejte nový sport. Discgolfová hřiště rostou jako houby po dešti

 

Co si asi tak představit pod neokoukaným názvem mas-wrestling? Po přečtení článku přitom zjistíte, že se jedná o sportovní disciplínu známou už v dobách starověku. Český mas-wrestling stojí na začátku cesty. Podaří se ho prosadit do škol?