Stáhněte si do mobilu aneb Top aplikace pro maminky

Mobilní aplikace vám mohou usnadnit první měsíce s miminkem.
 

Mobilní telefony nejsou jen od toho, abyste si zavolali. Můžete si do nich stáhnout aplikace, které vám zjednoduší první roky s vaším dítětem. 

Na trhu je obrovské množství aplikací, které si můžete stáhnout pro operační systémy iOS nebo Android - mnohdy dost zvláštních. My ale našli takové, které opravdu stojí za zvážení. Usnadňují maminkám spoustu práce a pracují v jejich prospěch i co se klidu v duši týče...

 

Správné dávky

Horečka a bolest potkají vaše dítě několikrát už během prvního roka a nemusí být vždycky jen nemocné, stačí, když se začne klubat první zub. V tomto případě se hodí podávat tišící lék, který obsahuje paracetamol. Zabírá rychle (už cca do 30 minut), ale je potřeba jej opravdu pečlivě dávkovat. S tím, jaká dávka je vhodná právě pro vaše dítě, vám pomůže aplikace Panadol dávkovací kalkulačka, která podle váhy miminka určí nejen optimální jednorázovou dávku prostředku Panadol, ale i denní limit. Stáhnout lze pro Android i iOS zdarma.

 

Přesný čas kojení

A také tu máme jednu aplikaci, kterou uvítají maminky, které právě kojí. Víme, jak obtížné občas je pamatovat si z jakého prsu a jak dlouho jste dávaly dítku napít a třeba i kdy naposled. Stáhněte si Feed baby tracker and monitor a budete mít o starost méně. Nejenže aplikace toto všechno ohlídá za vás, ale zaznamená to i pěkně do grafu, takže pak v poradně vytáhnete jen telefon a podáte lékařce naprosto přesné informace.

 

Je už čas na jídlo? Kolik vlastně bylo hodin? Aplikace počítá za vás.

Neustále na očích

Pokud jste právě v období, kdy své malé učíte, aby nebylo jen s mámou, ale bylo si například schopné i samo hrát, nebo ho necháte ve vaně a jdete si mezitím pověsit třeba prádlo, pomůže vám Baby monitor all in one. Jedná se o vylepšenou verzi chůvičky, která vám vedle zvuku zprostředkuje i obraz. Díky tomu můžete mít své malé stále na očích. Jediné, co potřebujete do páru, je druhý telefon nebo smart TV. Stáhnete pro Android zdarma.

 

Nevažte, klikejte

A další skvělá aplikace pro maminky s kojenci, která počítá, kolik toho vaše malé vypije. Stáhnete ji zdarma pro Android i iOS pod názvem Nutrimimi. Navíc budete mít přístup k informacím, které se budou přizpůsobovat věku vašeho dítěte a také se s ní dostanete na chat s lékařem. To uvítáte v momentech, kdy si zrovna nebudete vědět rady.

 

Nekupujte chůvičku

Asi také znáte takové ty momenty, když vám dítě usne v autě těsně před tím, než dojedete do supermarketu na nákup a nejraději byste ho nechali v klidu spát v autě jenže se bojíte, jestli nebude plakat nebo ty chvíle, kdy dáte dítě po obědě spát a pak se na něj chodíte dívat co dvě minuty, jestli už se neprobudilo a nepláče. Právě pro vás by mohla být ideální aplikace „Chůvička“. Stačí ji spustit v mobilu v místnosti, kde dítě spí. Nejenže mu přehraje ukolébavku klidně vaším hlasem, které miminko dobře zná, ale zavolá vám na druhý telefon v momentě, kdy se vaše dítko probudí. Vedle toho také zaznamenává třeba čas, kdy dítě zaplakalo, jak dlouho plakalo i jak dlouho spinkalo. Chůvičku si stáhnete pro Android za 100 Kč.

 

Spi děťátko spi

Zatímco vás uklidňuje relaxační hudba, děti mají rády úplně jiné zvuky – fén, vysavač nebo třeba zvuky čističe vzduchu. Všechny tyto „melodie“ najdete v aplikaci White noise baby, kterou stáhnete opět zdarma a pro oba operační systémy. 

 

Klíčová slova: