Osobnosti našeho regionu

Jindřich Zimák a ing. Jiři Kobrle, zalétavací a zkušební pilot, ikona poválečného akrobatického letectví
 

Prof. MUDr. Jiří Mazánek, Jiří Kuchař, ing. Karel Klusáček, Jindřich Zimák – to je jen čtveřice z mnoha osobností našeho regionu, s nimiž jsme vás v posledním půlroce seznámili. Možná, že někteří z vás neměli čas na čtení, a tak vám je připomeneme v následujícím přehledu.

Prof. MUDr. Jiří Mazánek, DrSc., je laskavý a milý zubní lékař, ale především umí ty nejsložitější zákroky v oblasti obličeje. Do jeho ordinace se sjíždějí se k němu pacienti nejen z hlavního města, ale i z širšího okolí Prahy.

Laskavý člověk a vynikající odborník - to je prof. Mazánek

Prof. Mazánek je významnou osobností české medicíny; svou prací ovlivnil nejen stomatologii, ale i čelistní a obličejovou chirurgii, klasickou chirurgii a onkologii. Stál také u rozvoje laserové medicíny v České republice i v Evropě.

Čtěte: Vynikající odborník a laskavý člověk

 

Ing. Jiří Kuchař, původním povoláním stavař v oboru podzemní voda a nakonec mezinárodní expert v oboru hydraulika podzemních vod, změnil své priority, povolání a životní styl.

V jedné z dalekých zemí

Založil vydavatelství, časopis - a cestoval. Nejvíc mu dalo  Peru, šaman a ayahuasca a cesty za mayskou kulturou, Mexiko, hlavně Yucatan, a Guatemala. Dovolily mu nahlédnout za kulisy hmotného světa…

Přečtěte si: Původním povoláním hydropedolog

 

 

Ing. Karel Klusáček je majitelem sladovny a pivovaru v Kounicích, a z nedávné doby také nositel titulu Zasloužilý senior. Jeho dědeček koupil pivovar od Lichtenštejnů: 

Ing. Karel Klusáček je stále "v pohybu"

„A já, když jsem šel do důchodu – bylo to v roce 1992 a bylo mi 60 - jsem požádal o vrácení majetku. To se stalo, a první moje povinnost byla dát všechno do pořádku…“

Čtěte: Z malých Kounic do velkého světa

 

 

Jindřich Zimák a letadla patří k sobě. V roce 1992 založil první soukromou letecko-opravárenskou společnost, která dostala licenci na rekonstrukce a opravy historických letadel.

Práce na maketě kabinové části letounu Spitfire pro film Tmavomodrý svět

Opravil jich desítky, mezi nimi i všechna letadla v Národním technickém muzeu. Udělal také věrnou maketu letadla pro Svěrákův Tmavomodrý svět.

Čtěte: Práce jako hobby - a naopak

Čtěte také: Ke kotrmelcům na nebi nedošlo